Takvim farkı

Gazeteniz TAKVİM gündeme getirdi, emekliye promosyonda geri sayım başladı. Bakan Çelik, açıkladı: Yakın zamanda banka müdürleriyle bir araya geliyoruz...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Eylül 2013 Güncelleme 12 Eylül 2013, 02:41
Takvim farkı

İÇİNDEKİLER

Yaklaşık 10 milyon emeklinin sesi olan, sıkıntılarını gündeme taşıyan ve bunların takipçisi olan TAKVİM, bir sorunu daha çözüme kavuşturuyor. Uzun süredir emeklilerin banka promosyonu talebini gündeme getiren TAKVİM'in yayınları sonuç verdi. Memurlar gibi promosyon almak isteyen emeklilerin talebini haklı bularak sorunun çözümü için düğmeye basan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yakın zamanda banka müdürleriyle bir araya geleceklerini açıkladı.

'YILLIK 122 MİLYAR LİRA ÖDENİYOR'
Bakan Çelik, dün yaptığı açıklamada, emeklilere promosyon ödenmesine ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) gerekli talimatları verdiğini söyledi. SGK Başkanı'nın, banka genel müdürleriyle bir takvim çerçevesinde bir araya geleceğini ifade eden Çelik, bu toplantılara kendisinin de katılmayı arzu ettiğini dile getirdi. Çıkacak neticeyi kamuoyuyla paylaşacaklarını bildiren Çelik, "Emeklilere yıllık yaklaşık 122 milyar bir ödeme yapılıyor. Ağırlıklı da kamu bankaları vasıtasıyla yapılıyor" dedi. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin dahil olup olmayacağının sorulması üzerine Çelik, "Bu meselelerin tümünü masaya yatıracağız. Neticeyi paylaşacağız. Takvimi büyük bir ihtimalle belli oldu, yakın bir zamanda banka müdürleriyle bir araya geliyoruz" ifadesini kullandı.