Bankalardan emekliye müjde

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Eylül 2013 Güncelleme 09 Eylül 2013, 00:22
Bankalardan emekliye müjde

İÇİNDEKİLER

Memurlar gibi emeklilere de promosyon ödenmesine, bankaların sıcak baktığı ortaya çıktı. Bankalar, kendileriyle promosyon görüşmeleri yapmaya hazırlanan Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) yeşil ışık yaktı. TAKVİM'in ısrarlı yayınlarının ardından, bankalar emeklilere promosyon ödemesi yapmak için kesenin ağzını açtı.

FORMÜL ÜRETİLİYOR
Yakında SGK ile pazarlık masasına oturacak olan bankalar, promosyon formüllerini hazırlamaya başladı. Edindiğimiz bilgilere göre; bazı bankalar 2 otomatik ödeme talimatı veren, kredi kartı kullanan emeklilere promosyon ödemesi yapacak. Kimi bankalar yılda bir kere, kimileri de 6 ayda bir olmak kaydıyla yılda 2 kere promosyon ödemesi yapmak üzerine kampanyalarını düzenliyor.

FAİZ, HEDİYE PUAN AVANTAJI
Bankaların, halihazırda da emeklileri kendilerinden maaş almaya ikna etmek için çeşitli kampanyaları bulunuyor. Halen bankalar, maaşını almak için kendilerini seçen emeklilere kredi faizlerinden aidatsız kredi kartına, hesap işletim ücretinden hediye puan paraya kadar çeşitli avantajlar sunuyor.

MAAŞ PASTASI YILLIK 104 MİLYAR LİRA
SGK, emekliler için PTT dahil 22 bankaya her yıl 104 milyar lira para yatırıyor. Emekliler, "Maaş promosyonu, memurlar gibi emeklilerin de hakkı. SGK, 10 milyon emeklinin hakkını savunsun" derken, bankaların büyük bir kaynağı kullandığına vurgu yapıyor. "Bankalar paralarımızı işleterek, zaten bize ödeyecekleri promosyon parasını çıkarıyor" diyen emekliler, hem maaşlarıyla hem de yaptıkları bankacılık işlemleriyle bankalara kazandırdıklarını belirtiyor. Emekliler, kamu bankalarının promosyona öncülük etmesini istiyor.