Emeklinin hakkını koruyun

Promosyon için bankalarla görüşecek olan SGK'ya emeklilerden çağrı var: 104 milyar liralık bir kaynak kullanıyorlar. Bankalarla pazarlıkta dik durun. Emeklinin tek kuruşunu bile savunun. 10 milyon emeklinin hakkını bırakmayın

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Eylül 2013 Güncelleme 07 Eylül 2013, 00:00
Emeklinin hakkını koruyun

İÇİNDEKİLER

Takvim'in ısrarlı yayınları sonrası emeklilerin promosyon almalarının yolu açıldı. Çalışma Bakanı Faruk Çelik, önceki gün konuyla ilgili çalışma yapıldığını ve kararlı olduklarını belirtip, "Banka genel müdürlükleriyle görüşüyoruz" dedi. Emekliler adına bankalarla pazarlık yapacak olan kurum ise Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK). Bankalara emeklilerin parasını yatıran SGK promosyon çalışmalarını da yürütecek.

BANKAYA TAVİZ VERMEYİN
Bu noktada yapılacak pazarlıklar önem kazanıyor. Emekliler SGK yetkililerine çağrıda bulunarak, "Hakkımızı sonuna kadar koruyun" dediler. Bankaların büyük bir kaynağı kullandığını hatırlatan emekliler, "Bu görüşmelerde SGK'nın pazarlık gücü çok yüksek. O yüzden bankalara taviz vermeden hakkımızı sonuna kadar aramalılar. Çünkü yıllardır paralarımız bu bankalarda ve bizim sırtımızdan para kazanıyorlar. O zaman emeklinin hakkını da vermeliler" diye konuştular.

BU KONULARI KULLANIN
Emekliler için PTT dahil 22 bankaya her yıl 104 milyar lira para yatıyor. Bu paraları emekliler hızlı çekse bile 10 liranın altındaki küsuratlar hesaplarda kalmaya devam ediyor. Ayrıca birçok emekli kredi kartı kullanıyor. Faturalarını otomatik talimatla ödüyor. Bunun yanında emekli maaşına karşı kredi çeken emekli de çok. Bütün bu bankacılık işlemleri de bankalara para kazandırıyor. Emekliler hem maaşlarıyla hem de işlemleriyle bankalara kazandırıyor. Bunlar SGK'nın pazarlık gücünü artıracak.

YARIŞ ZATEN VAR
Bankalar emeklilerin maaşları için zaten büyük bir yarış içinde. SGK bu yarışı da kullanabilir. Bazı bankalar ücretlerini sıfırlarken bazıları da faizleri düşük tutuyor. Bankalar promosyonda da yarışmaya hazırlar.

İLK YAPAN KAZANIR
Promosyon konusunda ilk adımı atacak banka emeklilerin de tercihi olacağa benziyor. Bir banka SGK ile promosyon konusunda anlaşırsa emekliler o bankaya yönelecek.