Ücretlerdeki yanlışlık düzeltilmeli

İş Bankası Genel Müdürü Bali, bankaların aldıkları ücretlerle ilgili düzenlemenin rahatsız etmeyeceğini belirterek, 'Fazla alınan ücret düzeltilsin' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ağustos 2013 Güncelleme 26 Ağustos 2013, 00:00
Ücretlerdeki yanlışlık düzeltilmeli

İÇİNDEKİLER

İş Bankası kuruluşunun 89'uncu yılını kutluyor. Yıldönümü dolayısıyla soruları cevaplandıran Genel Müdür Adnan Bali, son günlerde çokça tartışılan banka ücret ve komisyonlarını da değerlendirdi. Bali, şöyle konuştu: "Gereğinin üzerinde alınan, yanlışlara yol açabilecek ücretlendirme uygulamaları varsa bunların tamamı düzeltilmelidir. Ve bir düzenlemeye tabi olunmalıdır. Bir bankacı olarak da bundan rahatsızlık duyacağımız bir husus yoktur. Yakınmaya konu olan isabetsizlikler de varsa sektör olarak bunlara yönelik hassasiyetimizi artırmalıyız."

KREDİLER ARTTI
İş Bankası'nın 2013 yılı ilk yarısındaki performansını değerlendiren Bali, aktif büyüklüğünün 194 milyar liraya ulaştığına, bunun da yılın ilk yarısı itibariyle 100 milyar doları aşan bir bilanço demek olduğuna işaret ederek, "Kredilerin bilançomuzdaki payı da yüzde 65 ile tarihi en yüksek seviyesine ulaştı" dedi.

KÂRLILIK BANKANIN KARNESİ
Bankaların
beklentilerin üzerinde kâr elde etmiş olmasını değerlendiren Bali, "Serbest rekabetin olduğu, hukuk, kurallar ve mevzuatla yönetilen bir ülkede kârlılık bir ticari şirketin karnesidir" dedi. Bali, toplumun bankalara tevdi ettiği kaynakların doğru kullanıldığının kârlılık performansıyla da denetlenebileceğine dikkati çekti.

TÜRKİYE İLE KUMAŞIMIZ UYUYOR
Adnan Bali,
89 yılın bir müessese için çok büyük onur olduğunu belirtti. Bali, başarının sırrını da şöyle anlattı: "Samimiyetle bu ülkenin dokusuna, kumaşına uyumlu bir banka olarak iyi günü, kötü günü birlikte yönetme iradesinin müşterilerine yansıması ve onlarla iç içe, yüz yüze olma halidir. Başka deyişle, müşterisinin yüzüne bakabilen banka olma halimizdir."