Esnafa bayram dopingi

Yaklaşan bayram, çarşı-pazarı hareketlendirdi. Gıdadan giyime, turizme kadar onlarca sektörde başlayan canlılık, esnafın yüzünü güldürüyor. Esnaf, hareketliliğin tavan yapacağı hafta sonunu iple çekiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ağustos 2013 Güncelleme 02 Ağustos 2013, 00:00
Esnafa bayram dopingi

İÇİNDEKİLER

Ramazan Bayramı'na sayılı gün kaldı. Her bayram öncesi olduğu gibi bu bayramda da çok sayıda sektörde hareketlilik yaşanıyor. Gıdadan giyime, hediyelik eşyadan turizme kadar pek çok sektörü canlandıran bayram ekonomisi, esnafın da yüzünü güldürüyor.

ALIŞVERİŞ DAHA DA ARTACAK
Aileleri birleştiren ziyaretlerin arttığı bayram günlerine yakışır bir sofra kurmak isteyenler, şimdiden çarşı-pazarın yolunu tutmaya başladı. Sevdiklerine birbirinden güzel yemekler hazırlamak isteyenler, alışverişlerinde ikramlık çikolata ve şekeri de unutmadı. Hediyelik eşya satışlarında da hareketlilik başlarken, bayramlık kıyafet almak isteyenler de bugünden çarşı-pazarı arşınlıyor. İşlerin şimdiden açıldığı söyleyen esnaf, asıl canlılığın hafta sonunda yaşanacağını belirtti. Esnaf, "Genellikle her bayram öncesi hafta sonu hareketliliğin tavan yaptığı dönemdir. Hem gezmek hem alışveriş yapmak isteyenler hafta sonunu tercih ediyor. Biz buna göre hazırlıklarımızı yaptık" şeklinde konuştu. Memurların maaşlarını ayın 6'sında alacağını belirten esnaf, şunları kaydetti:

RAMAZAN DA HAREKETLİYDİ
"Büyük hareketlilik sadece hafta sonu yaşanmayacak. Memurlar bayram alışverişlerini yapmak için maaşlarını bekliyor. Bu nedenle hem bu tarihte hem de arefe gününde işler yoğun olacak. Ramazan ayı da özellikle gıdada hareketli geçti. Ancak bayram, gıdanın yanı sıra giyim ve hediyelik eşya sektörünü de canlandıracak."