Katar futbola hazırlanıyor

2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olan Katar eşi görülmemiş dev yatırım hamlelerini de başlattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Temmuz 2013 Güncelleme 25 Temmuz 2013, 00:00
Katar futbola hazırlanıyor

İÇİNDEKİLER

2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olan Katar dev yatırım projelerini devreye soktu. Katar önümüzdeki 9 yıl içerisin altyapı projelerine 200 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyor. Bu rakamın 140 milyar doları ulaşım projelerine harcanacak. Dünya Kupası öncesinde tamamlanacak ulaşım projeleri arasında yeni havaalanı, yollar ve metro sistemi bulunuyor. 400 bin futbolseverin gelmesinin beklendiği 2022 Dünya Kupası'na yapılacak harcamaların 20 milyar dolarlık bölümü ise turizm altyapısına ayrıldı. Dünyanın refah seviyesi en yüksek ülkesi olan Katar, 2022 Dünya Kupası ev sahipliğini 2010 Aralık'ta kazandı. Katar, yarışta ABD, Avustralya, Japonya ve Güney Kore'yi geride bırakmıştı.

YENİ EMİR ETKİLİ OLDU
Geçen Haziran ayından babası Katar Emiri Hamad Bin Halife El Sani'den (61) görevi alan yeni kral Şeyh Tamim Bin Hamad el- Thani'nin (33), Katar'ın 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmaya hak kazanması sürecinde aktif çabalarının etkili olduğu kaydediliyor. Katar Ulusal Olimpiyat Komitesi'nin başkanlığını da yürüten Şeyh Tamim, iyi bir futbol ve tenis oyuncusu olarak tanınıyor. Şeyh Tamim aynı zamanda Katar Yatırım Ajansı'nın da başkanlığını yapıyor.

TARİHE MERAKLI
Tarihe ve kültürel mirasa yakın ilgisiyle bilinen Şeyh Tamim Bin Hamad el-Thani, başkent Doha'nın tarihi Suk Vakıf Çarşısı'nın restore edilerek turizme kazandırılmasını sağlamıştı. 2 eşi ve 6 çocuğu bulunan Şeyh Tamim, babası gibi ünlü İngiliz askeri okulu Sandhurst Akademisi'nden mezun.