Kopyacıya hapis

ÖSYM'nin yaptığı sınavlarda kopya çeken ağır ceza alacak. Kopyacılara 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası verilmesini içeren düzenleme, Meclis'te kabul edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Temmuz 2013 Güncelleme 08 Temmuz 2013, 02:34
Kopyacıya hapis

İÇİNDEKİLER

ÖSYM'nin yaptığı sınavlarda kopya çekenlere 4 yıla kadar hapis cezası verilecek. Halka açık şirketlerin yönetim kurullarına Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) üye atayabilecek.

TORBA KANUN'DA...
Meclis Genel Kurulu'nda görüşülen Torba Kanun'un kabul edilen maddelerine göre; ÖSYM'nin yaptığı sınavlarda bireysel veya toplu olarak kopya çeken kişilere 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası verilecek. ÖSYM, ihtiyaç duyması halinde başvuru, tercih, sınav evrakı düzenlenmesi vb hizmetlerde, geçici işlerde önlisans, lisans ve lisansüstü diploma programlarına kayıtlı öğrencileri kısmi zamanlı olarak çalıştırabilecek. SPK, halka açık ortaklıkların yönetim kurullarında, yönetim kurulu üyelerinin tamamının veya bir kısmının görev süresinin dolması veya üyeliklerinin boşalması sebebiyle yönetim kurulu toplantı yeter sayısının sağlanamaması durumunda, yeni üyeler seçilinceye veya atanıncaya kadar resen yönetim kurulu üyesi atayabilecek. Bu yetki, görev süresi dolan veya üyeliği boşalan yönetim kurulu üyelerinin yerlerine görev sürelerinin bitimini veya üyeliğin boşalmasını takip eden 30 gün içinde yeni yönetim kurulu üyelerini seçmek üzere, genel kurulca yeni üyeler seçilinceye veya başka üyeler atayıncaya kadar görev yapmaları için de geçerli olacak.

Uğur BECERİKLİ