100 bin kişi müjde bekliyor

TAKVİM, emeklilik için prim günü şartına takılanların sesi oldu. 100 bin kişi, Çalışma Bakanlığı'ndan müjde bekliyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Haziran 2013 Güncelleme 30 Haziran 2013, 02:34
100 bin kişi müjde bekliyor

İÇİNDEKİLER

Emeklilik için yaş ve yıl şartını tamamlamış ama prim günü eksik olan yaklaşık 100 bin kişi, heyecanlı bekleyiş içerisine girdi. TAKVİM'in haberi büyük yankı uyandırdı; Türkiye İşçi Emeklileri Derneği konuyla ilgili çalışma başlattığını duyururken, randevu alıp konuyu Çalışma Bakanlığı'yla görüşeceğini açıkladı. Prim günü şartına takılanlar da, gazetemizi telefon yağmuruna tutarak, "Sesimiz oldunuz. Şimdiki beklentimiz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın konuyu gündemine alması" ifadelerini kullandı.

BAKANLIK GÜNDEMİNDE
Emeklilikte yaşa takılanlar için Bakanlık'ın yaptığı çalışmaya değinen okurlarımız, "Geriye dönük borçlanma imkanı verilsin. Biz de emekli olalım. Müjde bekliyoruz" dedi. Bu arada Çalışma Bakanlığı bürokratları, emeklilikte yaşa takılanlara yönelik formüller üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Edindiğimiz bilgiye göre prim gününe takılanlar da Bakanlık'ın gündemine geldi.

PROMOSYONDA İKİNCİ PERDE
9 milyon emeklinin banka promosyonu alabilmesi için başlattığı hukuk savaşını AİHM gündemine taşıyan avukat Sedat Vural, emeklilere promosyon verilmesini reddeden mahkeme kararının durdurulması için yeni bir adım attı. Vural, emeklilerin promosyon almasını engelleyen yargı kararı için Anayasa Mahkemesi'den tedbir talebinde bulundu.