En ucuz lüks

Türk halkı tatil tercihini değiştirdi: Mavi yolculuk. Lüks gemilerle yapılan seyahatler, 5 yıldızlı otellerden hem daha konforlu, hem daha ucuz...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Haziran 2013 Güncelleme 19 Haziran 2013, 04:58
En ucuz lüks

İÇİNDEKİLER

Turizmde artık gemi seyahatleri öne çıkmaya başladı. Rekabetin artmasıyla 'cruise'ların fiyatları düşerken, alternatif olarak tercih edilmeye başlandı. Türk vatandaşları artık 5 yıldızlı Antalya otellerinin yerine mavi turları tercih ediyor. İçindeki havuz, SPA, masaj hizmetleri, animasyon şovları, dünya mutfağı, atletizm pisti, golf alanı, fitness imkanlarıyla adeta yüzen bir tatil köyü olan cruise'lar, 5 yıldızlı otellerden daha ucuza tatil imkanı sunarken, konforuyla da fark atıyor.

199 EUROYA TATİL
Lüks gemi turlarında son iki yılda yüzde 250 erken rezervasyon artışı yaşandığını söyleyen Pronto Tur Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, geçmiş yıllarda üst gelir grubu tatilciye hitap eden turların 199 euroya kadar düşmesiyle, farklı kesimlerden insanların rahatlıkla faydalanabildiğini belirtti.

DÜNYAYI GEZDİRİYOR
Erken rezervasyon artışının bir diğer sebebinin, İstanbul, Çeşme, İzmir, Kuşadası gibi Türk limanlarını tercih eden gemilerdeki yükseliş olduğuna işaret eden Özkar, şunları kaydetti: "Türk seyahat severlerin en büyük tutkularından biri, seyahate çıktığında 1 hafta içinde 4-5 şehir veya ülke görme arzusudur. Gemi turları da bu konuda ideal bir seyahat biçimidir." Özkar, yerli turistlerin ağırlıklı olarak, Ege&Adriyatik, Yunan Adaları, Batı Akdeniz, Doğu ve Batı Karayipler, Ege&Akdeniz, İskandinavya& Baltıklar, Fiyordlar, Transatlantik& Güney Amerika turlarını tercih ettiğini sözlerine ekledi.

TURİZME GİDEN YOL MİDEDEN GEÇİYOR
Dünya Turizm Örgütü verilerine göre; dünyada her 320 bin turistin tatil tercihini otelin yemek lezzeti oluşturuyor. Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı, başta otellerin aşçıları olmak üzere, mutfak çalışanlarının, turizm elçisi olduğunu söyledi.