Gözü Turkcell'de

Çukurova Grubu'nun Show TV, BMC, Digiturk, SKY, Akşam ve Güneş gazeteleri gibi 10'dan fazla şirketine el koyan TMSF, şimdi de gözünü Turkcell'e dikti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mayıs 2013 Güncelleme 25 Mayıs 2013, 02:00
Gözü Turkcell’de

İÇİNDEKİLER

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), geçen hafta Çukurova Grubu'na bağlı Show TV ve BMC'ye el koydu. Ardından gruba ait 40 şirket ve 5 gerçek kişiye ait mallara haciz işlemi yapıldı. Dün de Digiturk, SKY TURK, Akşam Gazetesi, Güneş Gazetesi ve Alem FM'in de aralarında bulunduğu Çukurova Grubu'na ait 10 şirketin yönetimi devralındı.

SPK'DAN TURKCELL'E 30 GÜN SÜRE
TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül'ün, el koyarak satışa çıkarmaya hazırlandıkları Show TV ve BMC ile ilgili yaptığı ilk değerlendirmesi, grubun diğer bir şirketi Turkcell'in de topun ağzında olduğunu gösterdi. Başkan Gül, el koyulan şirketlerin durumunun vahim olduğunu ve TMSF'nin bu şirketlerle alacaklarını geri alma imkanı bulunmadığını söyledi. Turkcell'de, Çukurova Grubu'nun ne kadar hakkı olduğunu tespit edemediklerini belirten Gül, Çukurova'nın hakları çerçevesinde Turkcell'e de gidebileceklerini vurguladı. Grubun Turkcell'de direkt olarak yüzde 0.05 payı bulunurken, diğer hissedar Rus Altimo ile yüzde 13.81 hissenin sahipliğine ilişkin dava süreci devam ediyor. Başkan Gül, grubun fona olan borcunun 455 milyon dolar olduğunu kaydetti. Bu arada SPK, Turkcell'e Genel Kurul yapması için 30 gün süre verdi. Genel Kurulun yapılamaması durumunda SPK gerekli atamaları resen yapacak.

NEDENİ INTERBANK BORÇLARI
TMSF'nin yaptığı el koyma ve haciz işlemlerine, Çukurova Grubu'nun patronu Mehmet Emin Karamehmet'in Interbank'tan kalma 455 milyon dolarlık borcu neden oldu. Karamehmet taksitlendirilen borcunu ödeyemeyince, TMSF yetkilileri düğmeye basmıştı.