Bagaj krizi

Bavulla taksiye binenler dikkat! Fahiş bagaj parası talebiyle karşılaşabilirsiniz. Fazla bagaj ücretine taksiciler karar veriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Mayıs 2013 Güncelleme 24 Mayıs 2013, 00:00
Bagaj krizi

İÇİNDEKİLER

Taksicilerin bagaj ücreti uygulamaları tüketicileri kızdırdı. Özellikle havaalanı, otogarlar ve alışveriş merkezlerinden taksiye binenlerin en çok şikayet ettikleri konuların başında, bagaj ücreti geliyor. Taksi Durakları Ve (T) Plakalı Ticari Taksi İşletme Esaslarına Dair Yönetmeliğe ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ticari Taksi ve Taksi Dolmuş Yönergesi'ne göre; taksi şoförleri bagajda taşınacak 50 kilodan fazla eşyalardan ücret talep edebiliyor. Taksicilerin uygulamalarına "Yükün kilosu nasıl tartılacak, taksiler tartı mı taşıyor?", "Bagajımız olmadığında da indirimli mi gideceğiz?" gibi tepkiler gelirken; taksicilerin bagaj ücretini kafasına göre belirlemesi şikayetlerin ağırlıklı bölümünü oluşturuyor.
İşte bazı şikayetler:

NE İSTERSE ALIYOR
"Şehirlerarası seyahat ettikten sonra 2 adet kolimi otobüsten alarak taksiye bindim. Evime geldiğimde taksimetre 10 lira yazdı ama taksici benden 15 lira aldı. Neymiş, "Kamyon değilmiş, bagaj parası alacakmış."

"Alışveriş merkezinden çıkışta taksiye bindim. Tüm paketlerin araca sığmasına rağmen, taksiciler taksimetrede yazan ücrete ek olarak 'bagaj parası' istediler.