Bakan'dan asgari ücret açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, asgari ücret ile ilgili önemli açıklama yaptı.

Giriş Tarihi 18 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 19 Mayıs 2013, 02:18
Bakan’dan asgari ücret açıklaması!

İÇİNDEKİLER

Hafta sonunu baba ocağı Bursa'da geçiren Bakan Faruk Çelik, Doburca Tesisleri'nde hastane başhekimleriyle bir araya geldi. Toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Çelik, belediyelerde çalışan sözleşmelilerin kadroya alınması konusundaki sözlerini hatırlattı.

Bakan Çelik, "Sayın Başbakanımızın da daha önce ifade ettiği gibi, belediyelerdeki sözleşmelilere bir sözümüz vardı. O konuda bir sorun olmayacak. Tabii ki, tarihi, süresi, sayısı değerlendirilmek kaydıyla ama tümden sözleşmelilerle ilgili bir değerlendirmemiz de var. Sayın Başbakanımız'a arz edip bu dönem içerisinde neticelendirmek istediğimiz bir konu, inşallah neticelenir." dedi.

ASGARİ ÜCRETLE İLGİLİ SÖZLERİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik , asgari ücretten vergi alınmamasına yönelik çalışmalarla ilgili konunun sadece TBMM Anayasa uzlaşma Komisyonu'nda gündeme geldiğini hatırlatarak, "Tüm siyasi partiler, 'asgari ücretten vergi alınmasın' diye bir kararı alıyorlarsa ve bunun gereğini de anayasaya koyuyorlarsa bizim söyleyecek bir şeyimiz yok. Ama bugün asgari ücretle ilgili çok ciddi artışlar yaptığımızı tüm kamuoyu biliyor. Vergi boyutuna gelirsek, ciddi rakamlar var. Bu değişiklik; 4-5 milyar liralık bir vergiden vazgeçeceksiniz anlamına gelir. Bu, hesap kitap işidir. 'Partiler anlaştı ne diyorsunuz' denilirse tüm partiler anlaşmışsa, karar noktasında ittifak varsa, bizim gereğini yapma zorunluluğumuz var. Anayasa ne zaman değişecek, nasıl ittifak sağlanacak gibi süreçler var. Şu anda bu sürecin ne zaman ve nasıl tamamlanacağına dair bir şey söylememiz mümkün değil." diye konuştu.