Türkiye'de yeni petrol kuyuları bulundu!

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Doç.Dr. Murat Mercan, "Batman'da bu yıl yapılan yaklaşık 150 milyon dolarlık arama çalışmaları sonucunda yeni yerler keşfedildiğini söyledi.

Giriş Tarihi 17 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 17 Mayıs 2013, 23:01
Türkiye’de yeni petrol kuyuları bulundu!

İÇİNDEKİLER

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Mercan TPAO Raman – Batı Raman ham petrol üretim sahalarını gezdi.

Batman 'ın Türkiye'nin en çok petrol rezervine sahip bir il olduğunu belirten Mercan, çalışmaları yerinde izlemek, sorunlar varsa bunları yetkililerle görüşmek için burada olduğunu ifade etti. Batman'daki petrol üretimiyle ilgili bilgi veren Mercan, "Batman'da son 10 yılda 242 adet kuyu açılmıştır ve toplam Türkiye'de üretilen petrolün yüzde 20'si Batman'da üretilmektedir. Son 2012 yılında 39 adet sondaj yapılmıştır. Bu çalışmalar devam ediyor. Batman'da bu yıl yaklaşık 150 milyon dolarlık arama çalışmaları yaptık. Bu çalışmalar sonucunda da yeni yerler keşfediyoruz." dedi.

"23 MİLYON TON REZERVİMİZ VAR"
Yeni teknolojiler geliştikçe daha fazla üretim yapmayı ümit ettiklerini belirten Mercan, "Geçen yıl Batman'da 924 bin ton petrol üretilmiştir. Bu yıl bu güne kadar 234 bin tonu bulmuş vaziyetteyiz. Şu anda kalan rezerve baktığımızda yaklaşık 23 milyon ton rezervimiz vardır." diye konuştu.