10 bin lira maaşla masör aranıyor

Masaj elemanı açığı tırmandı, firmalar arasında açık artırmayla eleman kapma yarışı başladı. 2 bin ile 10 bin lira arasında maaşla çalışacak 3 bin kişi aranıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mayıs 2013 Güncelleme 06 Mayıs 2013, 00:00
10 bin lira maaşla masör aranıyor

İÇİNDEKİLER

ABD ve Avrupa Birliği ülkelerinin, Türkiye'deki termal ve sağlık turizmine ilgisinin artması, bu alandaki yatırımlara hız verdi. Yatırımlarla sektörün kalifiye eleman açığı tırmandı, masaj elemanları karaborsaya düştü.

20 BİN ÇALIŞAN
Türkiye Masaj Enstitüsü Başkanı Sertaç Ak, sektörde 20 bine yakın masaj elemanı istihdam edildiğini belirterek, "Yeni yatırımlarla birlikte şu an 3 bin kalifiye eleman açığı var. Yeni mezunlar bazen açık artırmayla işe alınıyor. En yüksek maaşı ödeyen elemanı kapıyor" dedi. İyi eğitim almış donanımlı bir masaj elemanının 2 bin ile 4 bin liradan işe başladığını söyleyen Ak, maaşın 10 bin liraya kadar çıktığını kaydetti.

'YETİŞEMİYORUZ'
Masaj uzmanlığının yüksek getiri sağlayan meslekler arasına girdiğini vurgulayan Ak, "Ek gelir olsun diye kurslarımıza kaydolan pek çok kişi, asıl işlerini bırakarak, masaj alanında kariyer yapmayı seçiyor" şeklinde konuştu. Bu işi hakkıyla yapan eğitimli eleman bulmanın çok zor olduğunu anlatan Ak, şöyle devam etti: "6 bine yakın mezun verdik ama hâlâ talebe yetişemiyoruz. Sektörde çok sayıda sertifikalı sözde masaj elemanı var ancak işletmeler eğitimli personel arayışında."