Araç sahipleri bu hilelere dikkat!

Araç sahipleri akaryakıt alacağım derken dolandırılmayın.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Mayıs 2013 Güncelleme 03 Mayıs 2013, 00:41
Araç sahipleri bu hilelere dikkat!

İÇİNDEKİLER

Araç sahipleri akaryakıt istasyonlarının kimi hilelerle benzin ya da LPG satışı yaptığından şikayetçi..

Şikayetvar.com'da yer alan haber göre akaryakıt istasyonlarında en sık rastlanan hile yöntemleri şunlar:

1- Fatura Verilmeden Satış Yapılıyor:
Akaryakıt istasyonlarında araç plakası girilmeden satış yapılıyor ve satış sonrası fatura verilmiyor. "Akaryakıt aldıktan sonra fatura verilmedi. Fatura vermek vergi külfeti getirdiği için fatura vermekten kaçınıyorlar."

2- Araç Yoğunluğu Fazla İse Dikkat: Akaryakıt istasyonlarında araç yoğunluğunun fazla olduğu saatlerde çalışanlar eksik ya da kaçak mazot verebiliyor. "12 lt mazot aldım. Aldığım mazotun arabamdaki yakıt göstergesi seviyesini bildiğimden en fazla 8 lt mazot olduğunu anladım. Araç kalabalığı vardı. Beni bir sayaca yönlendirmişlerdi orada eksik vermişler.Akaryakıt istasyonlarının verdiği yakıtın araç yoğunluğunun fazla olduğu saatlerde denetlenmesini istiyorum."

3- Fiyat Tuzağına Düşmeyin: Kimi akaryakıt istasyonları ilan panosunda belirtilen fiyata rağmen pompada yüksek fiyattan akaryakıt satabiliyorlar. "Akaryakıt istasyonunun panosunda fiyatı görüp girdim. Akaryakıt alırken gözümü pompadan ayırmadım ve ilan panosundaki rakam ile pompadaki satış fiyatının farklı olduğunu gördüm.İlan edilen fiyat ile satın aldığınız fiyatı mutlaka karşılaştırın."

4- Hava Basıyorlar: Akaryakıt istasyonu ve hile deyince ilk akla hava basmak geliyor. Şikayetlere göre akaryakıt istasyonu çalışanı kolu yarım çekip işlem tamamlamadan pompanın kolunu tam çekerse benzin ve hava karışımı bir yakıt veriyorlar. "Her zaman aldığım kadar akaryakıt aldım. Fakat çok az yol gidebildik. Normalde aracımızda hiçbir problem yokken aracımıza motorin yerine hava bastılar. Daha sonra farklı bir istasyondan motorin aldığımızda ise problem geçti normal standartlarda yakmaya başladı aracımız."

5- Pompalar Doğru Ölçmüyor: Kimi şikayetlere göre ise akaryakıt istasyonlarındaki pompalar doğru ölçmüyor. Depodan daha fazla akaryakıt dolduruyor olarak gösteriyor. "Akaryakıt istasyonundan aracımın deposunu doldurdum. Fabrika verisine göre tamamen boş iken 46 litre yakıt alan yakıt depoma pompaya göre 47.8 litre yakıt konuldu. Depomun tamamen boş olması mümkün değilken nasıl 1.8 litre fazla yakıt konulabiliyor aracıma bunu merak ediyorum."

6-Su Karışımı Akaryakıtlara Dikkat: Akaryakıt istasyonlarından akaryakıt alan sürücüler araçlarına sulu benzin konulmasından da şikayetçi.Sulu akaryakıt sonrası bozulan araçların sorunluluğunu ne akaryakıt ne de otomobil firmaları alıyor. Tüketici arada kaldı. "Akaryakıt istasyonundan benzin aldım. Oraya kadar hiçbir problem yoktu. O günün akşamı arabama binip çalıştırmaya kalktığımda arabam çalışmadı. Sanayide ustalar yaptığı araştırmada benzin deposu söküldü ve benzin deposunda benzin içinde çok fazlasıyla su olduğunu söylediler ve benzin pompasının sudan çürüdüğünü söylediler. Şimdi soruyorum, benzin, servis ve arızalana parçaların zararını kim karşılayacak?"