Emekli dava açtı

1.8 milyon emekliye verilen intibak zammı yargıya taşındı. İntibak zamlarının yanlış hesaplanıp eksik ödendiğini öne süren emekliler mahkemeye koştu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Mart 2013 Güncelleme 22 Mart 2013, 02:12
Emekli dava açtı

İÇİNDEKİLER

İntibak zammı gündemden düşmüyor. 2000 yılından önce emekli olan SSK'lılar ile bir kısım Bağ- Kur'lunun maaşına bu yılın başında yansıtılan intibak zammı, yargıya taşındı. İşçi, Memur, Bağ-Kur Emeklileri Derneği Başkanı Hamdi Öz, intibak hesaplamasının eksik yapıldığı gerekçesiyle Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) dava açtı.

EMSAL OLACAK
Dava dilekçesinde, 1979 yılında emekli olduğunu belirten Öz, kendisine 2010 yılı itibarıyla ayda 231 lira eksik ödeme yapıldığını ifade etti. Dava dilekçesinde, şöyle denildi: "Çalışma Bakanlığı ile SGK Başkanlığı, intibak çalışmalarında, uzun yıllar intibak için çalışan İşçi, Memur, Bağ-Kur Emeklileri Derneği'nin görüşüne başvurmamıştır. İntibak Yasası eksik çıkmıştır. Sosyal Güvenlik Yasası tek çatı yasasıdır. İntibakta ayrıcalık yapılmadan tüm mağdurların intibağı yapılmalıdır. Çıkarılan intibak yasasından dolayı tarafıma yapılan eksik uygulama mağduriyetimin giderilmesini talep ederim." Davadan çıkacak sonuç diğer emekliler için de emsal teşkil edecek.