Konutta fiyat oyununa izin yok

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Mart 2013 Güncelleme 15 Mart 2013, 02:27
Konutta fiyat oyununa izin yok

İÇİNDEKİLER

Fransa'nın Cannes şehrindeki Uluslararası Gayrimenkul Fuarı MIPIM'de konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin fuarda onur konuğu olmasının gurur verdiğini söyledi. Gayrimenkul sektörünün Türk ekonomisi için son derece önemli olduğunu belirten Babacan, projelerin sadece Türkiye ile sınırlı kalmadığına dikkat çekti.

'BALON OLMAZ'
Gayrimenkul fiyatları ile alakalı her ülkede tartışmalar yaşandığını anlatan Babacan, "Devlet, makro-ekonomik dengelere dikkat ettikten sonra, ekonomi genelinde sağlam bir zeminde yürüdükten sonra gayrimenkul piyasasından korkmamak lazım. Ama ekonominin geneliyle alakalı bir dengesizlik söz konusuysa o zaman gayrimenkul piyasasında da geçici sıkıntılar oluşabilir" dedi. Babacan, fiyatlarda bir balon oluşmasına izin vermediklerini kaydederek, "Hep diyoruz ki; önce hak edeceğiz, sonra o refahı yaşayacağız. Önce kazanacağız, sonra harcayacağız" diye konuştu. Yabancılara vatandaşlık verilmesi ile ilgili ise Babacan, şunları söyledi: "Eğer ciddi bir rakama Türkiye'den ev aldıysa bu kişilere oturma izni konusunda toleranslı olmak gerektiğini düşünüyorum, bununla ilgili de çalışma başlattık. Burayı ikinci evi olarak seçip yatırım yapanlar ekonomimize katkı sağlayacaktır."

ÖNCE VAKIFBANK
Ali Babacan, Ziraat Bankası'nın halka arzının bu yıl içerisinde gündeme gelme ihtimalini zayıf gördüğünü söyledi. Bu yıl önceliği Vakıf- Bank'a verdiklerini belirten Babacan, "Sırada Vakıfbank'ın ikinci halka arzı var. Ancak ondan önce bir şekilde Vakıflar Genel Müdürlüğü'nü ilgilendiren Anayasa Mahkemesi'nin üzerinde durduğu birkaç konu var" dedi. Babacan, Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınmasıyla ilgili bir karar bulunmadığını kaydetti.

TÜRKİYE GÖZDE
Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, MIPIM Fuarı'nda proje geliştiricilerin dünyadaki trendleri yakından görme fırsatı bulduğunu belirtti. Torun, Türkiye'ye özellikle alışveriş merkezleriyle yabancı yatırımcı geldiğini, bundan sonra bu ilginin ofis binaları, lojistik merkezleri, sağlık binaları ve oteller şeklinde devam edeceğini söyledi.



BURÇİN GÖKTAN