Bir evi olana vergi yok

Maliye, 5 yıl içinde ev alıp satanlara kademeli değer artış vergisi getiriyor. Tasarıda, bir evi olanlar ise muaf olacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Mart 2013 Güncelleme 12 Mart 2013, 14:00
Bir evi olana vergi yok

İÇİNDEKİLER

Vergi gelirlerini artırmaya çalışan Maliye Bakanlığı, elektronik haczin kapsamını genişletirken, sürpriz adımlar atmaya hazırlanıyor. Vergi borcu olan mükellefin taşıtları için siciline elektronik ortamda haciz şerhi konulurken, ev alıp satana da kademeli vergi geliyor. Tasarı ile son 5 yılda ev satanlardan ilk yıl elde edilen kârın tamamı vergilendirilirken, 2 ve 3'üncü yılda bu oranın düşürülmesi öngörülüyor. Kademeli olarak 5'inci yılın sonunda istisna kapsamına giriliyor. Sadece bir evi olanlar ise kapsam dışında tutulacak. Düzenlemenin eski evi satarak, yeni ev alanları vergiden istisna tuttuğunu belirten yetkililer, "Bu şekilde kentsel dönüşüm politikasına da uyum sağlanıyor" dedi.

TARİFELER AYNI
Yasa futbolcuların yanı sıra pilotların da vergi istisnalarının kapsamının daraltılmasını sağlayacak. Yüksek ücrete karşın, bordrosu düşük gösterilen pilotlar için üst limit öngörülüyor. Pilotların ücretleri 15-20 bin lira arasında değişiyor.

Hazal ATEŞ