Maaşlarımız çok düşük kaldı

2000-2007 arasında emekli olanlar intibak zammı bekliyor. Yeni intibak önerisiyle heyecanlanan emekliler, 'Maaş uçurumu bitsin' çağrısı yapıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Mart 2013 Güncelleme 09 Mart 2013, 02:10
Maaşlarımız çok düşük kaldı

İÇİNDEKİLER

2000 yılından önce emekli olmuş yaklaşık 2 milyon emekliye uygulanan intibak zamlarının devam etmesi ile ilgili gelişmeler, emeklileri heyecanlandırdı. Türkiye Emekliler Derneği'nin talebiyle gündeme gelen yeni intibak önerisi uygulanırsa, 2000 ile 2007 yılları arasında emekli olmuş vatandaşların maaşlarında düzeltme yapılacak. Özellikle 2000 yılında emekli olanlar bu yılın başında hayata geçirilen intibaktan yararlanamadıkları için maaşları emsal şartlarda emekli olanlara göre çok düşük kalmıştı. Yeni intibak düzenlemesinin gündeme gelmesinin ardından gazetemizi telefon yağmuruna tutan emekliler, "Bizler de diğer arkadaşlarımız gibi eksik maaş alıyoruz. Aynı şartlarda emekli olduğumuz, yeni emekli olmuş arkadaşlarımızın yarısı kadar bile maaş alamıyoruz. Bu düzeltme yapılırsa hepimiz çok minnettar oluruz" dedi.

322 LİRAYA VARAN ZAM
2013 yılıyla birlikte ödenmeye başlanan intibak zammıyla emekliler 322 liraya varan zam aldı. Emeklilerin prim, derece, gösterge ve kademelerine göre değişiklik gösteren zamlar ile, SSK ve bazı Bağ-Kur emeklileri ile memur emeklileri arasında oluşan maaş farkları giderildi.