Batan geminin malları bunlar

ABD ve Avrupa'yı kasıp kavuran ekonomik kriz, gayrimenkule sıçradı. Borcunu ödeyemeyen milyonlarca insanın evine bankalar el koydu. Şimdi bu evler yok pahasına satışa çıkartıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Şubat 2013 Güncelleme 22 Şubat 2013, 00:00
Batan geminin malları bunlar

İÇİNDEKİLER

ABD'de ve Avrupa'da ev sahibi olmak isteyenlere büyük bir fırsat çıktı. Ekonomik kriz, milyonlarca insanı etkilerken, gayrimenkul piyasasına ağır darbe indirdi. Piyasa durma noktasına gelirken, ev fiyatlarında yüzde 70'lere varan gerileme yaşandı.

11 BİN DOLAR
Borcunu ödeyemeyen Avrupalı ve Amerikalılar'ın evlerine el koyan bankalar, bu konutları yok pahasına satışa çıkardı. Bankalar buna rağmen alıcı bulamıyor. ABD'de bankaların elindeki satılık evlerin fiyatları 11 bin dolardan başlıyor. Bunların arasında küçük çaplı villalar bile var. En pahalısı ise New York'ta 900 bin dolar. Ancak sadece bankaların stoğundakiler değil, alıcı olmadığından piyasanın tamamında fiyatlar hızla geriliyor. Avrupa'da da durum farksız.

TÜRKLER İÇİN FIRSAT
ABD ve Avrupa'da düşen gayrimenkul fiyatları Türkler için fırsat yarattı. Çok sayıda Türk, düşük fiyattan gayrimenkul topluyor. Pek çok Türk, özellikle ABD'de Miami gibi bölgelerden gayrimenkul alıp, kiraya vererek, gelir elde ediyor.






EKONOMİ SERVİSİ