Araç sahipleri dikkat

‘Full kasko’ ve ‘süper kasko’ dönemi 1 Nisan’dan itibaren bitiyor. Bunun yerine dört çeşit kasko gelecek. Sürücüler 100 liralık primle, mini hasar ödemesi içeren ‘dar kasko’ bile yaptırabilecek.

Giriş Tarihi 18 Şubat 2013, 00:00 Güncelleme 18 Şubat 2013, 10:32
Araç sahipleri dikkat

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de büyük tartışmaya yol açan ve 1 Nisan'da yürürlüğe girecek olan araçların yeni sigorta sisteminin uygulama esasları netleşti. Buna göre kaskodaki yeni sistem, zorunlu trafik sigorta bedellerini artırmayacak, aksine kaskoda 100 liraya kadar düşüşün yolunu açacak. Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Resmi Gazete'de yayınlanan 'Kasko Sigortası Yönetmeliği' ile hiçbir prim artışı olmayacak. Yönetmelikle halen uygulamada tartışma konusu olan kasko sisteminde ise radikal değişiklikler getirilmesi sağlanacak.

FARKLI TARİFE SİSTEMİ UYGULANACAK

1 Nisan'dan itibaren 'full kasko', 'süper kasko' ifadeleri tarihe karışacak. Bunun yerine dar kasko, kasko, genişletilmiş kasko ve tam kasko olmak üzere 4 çeşit kasko uygulanacak. Dar kasko, mini hasar ödemesini içerecek. Bunun primi düşük olacak. Örneğin 100 ve 200 liralık kaskolar söz konusu olacak. Diğer 3 kaskonun ise kapsamı ve fiyatları farklı olacak. Bu kapsamdaki kaskoların primleri parçaların orijinal olması, onarımların yetkili servislerde gerçekleştirilmesi gibi unsurlara bağlı olarak yükselecek veya düşebilecek. Tercih tamamen araç sahiplerine ait olacak.

ALKOLLÜ SÜRÜCÜ HASARINI KENDİ ÖDEYECEK
Yapılan düzenleme ile alkollü sürücülerin yaptığı kazaların ödenip ödenmeyeceği de açıklığa kavuştu. Buna göre alkollü sürücülerin yaptığı kazalarda hasarlar, sürücü tarafından ödenecek. Sigorta şirketleri ise bu kapsamdaki kazaların verdiği zararlardan sorumlu tutulamayacak.

Kaynak: Star Gazete