Esnafa müjde

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 2 milyon esnaf ve sanatkara teşvik müjdesi verdi. Yazıcı, esnafın sorunlarını çözeceklerini anlattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Şubat 2013 Güncelleme 15 Şubat 2013, 02:23
Esnafa müjde

İÇİNDEKİLER

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, esnaf ve sanatkara yönelik yeni bir teşvik müjdesi verdi. Türkiye'de 2 milyon 7 bin 265 esnaf ve sanatkara ait 2 milyon 143 bin 546 işletme bulunduğunu anlatan Bakan Yazıcı, yeni yardım modelleri ortaya koymayı hedefleyen bir çalışma başlattıklarını söyledi. Bu çalışmanın esnaf ve sanatkarın rekabetçi güçlerini artırmaya yönelik olduğundan söz eden Yazıcı, gelecek sene teşvik sistemini kurmayı amaçladıklarını duyurdu. Bakanlık'ın Şekerbank ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu işbirliği ile başlattığı 'Kapımız Esnafa Açık' projesinin tanıtım toplantısında konuşan Yazıcı, kredi kefaletine ilişkin, "Tüketici olarak kişilerin borçlanma hali hariç, kefalet kendi işletmesiyle alakalı ise veya kullandırılan kefalet kredileri dolayısıyla kefalet durumu söz konusu ise bu tür uygulamalarda eşin rızası aranmayacak" dedi.

YENİ DÜZENLEME
Yazıcı, esnafla ilgili her toplantıda perakende sektörünün düzenlenmesine ilişkin alanın gündeme geldiğini belirterek, şöyle konuştu: "Konu gündemimizde. Birkaç tasarı hazırlanmış, Meclis'e sevk edilmiş. Biz o tasarılardan yararlandık ve çalışmamızı sürdürüyoruz. Programımızda bu sene içerisinde Meclis'e taşımak var. Bu alan çözülmeye muhtaç bir alandır."

HER AYIN 15'İ ESNAF GÜNÜ
'Kapımız Esnafa Açık' projesi dahilinde her ayın 15'i 'Esnafın Günü' ilan edilecek, tüketiciler mahalle aralarında bulunan dükkanlardan alışveriş yapmaya yönlendirilecek. Şekerbank Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Göktan, 60 yıldır beraber yürüdükleri esnafın yanında olmak için 'Kapımız Esnafa Açık' projesini gerçekleştirdiklerini belirterek, "Her ayın 15'ini 'Esnafın Günü' ilan ediyoruz" şeklinde konuştu.