Konut alırken dikkat!

Maketten konut alımı yaygınlaşırken, tüketicilere uyarı geldi: Mağduriyetle karşılaşmamak için banka teminat mektubu ya da satış sigortasını mutlaka sorun

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Şubat 2013 Güncelleme 08 Şubat 2013, 00:00
Konut alırken dikkat!

İÇİNDEKİLER

Proje aşamasındayken yapılan konut satışları büyük yaygınlık kazanırken, Tüketici Hukuku Enstitüsü Başkanı Hakan Tokbaş vatandaşlara uyarılarda bulundu. Bu satışlardan tüketicilerin mağdur olabileceğini belirten Tokbaş, "Banka teminat mektubu ya da satış sigortasını mutlaka arayın" dedi.

MAĞDUR NE YAPMALI
?
İnşaatı tamamlanmamış ve maketten beğendirilerek yapılan gayrimenkul satışlarının, 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun'un 7. maddesinde belirtilen 'kampanyalı satışlar'a tabi olduğunu kaydeden Tokbaş, şöyle konuştu: "Kampanyalı Satışlara İlişkin Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 8. maddesinde açıkça 'Satıcı veya sağlayıcı, mal veya hizmeti teslim veya ifa edeceği tarihe kadar olan tüketicinin toplam ödemelerinin karşılığını sigorta ettirmek veya banka teminat mektubu vermek zorundadır' denilmektedir." Tokbaş, mağdur edilen tüketicilerin, firma ve kredi kullanmışsa banka aleyhine dava açabileceklerini söyledi.