Iphone erken gelecek F klavye olacak

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Apple'ın dağıtımda Türkiye'yi A kategorisine alması için devreye girdi. Gül, Türkçe F klavye ile ilgili söz de aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Şubat 2013 Güncelleme 02 Şubat 2013, 00:00
Iphone erken gelecek F klavye olacak

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ıPhone'un üreticisi Apple'ın, tüm ürünlerini ilk aşamada dağıttığı A kategorisindeki ülke listesine, Türkiye'yi dahil etmesi için devreye girdi. Gül, dün Çankaya Köşkü'nde Apple Başkan Yardımcısı John Couch ve beraberindeki heyeti kabul etti.
Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin detaylarına TAKVİM ulaştı. Gül, eğitim odaklı görüşmelerde, Apple'ın 2 numarasına Türk kullanıcılarının şikayetlerini de iletti. Gül, başta Türkçe F klavyedeki sorunlar olmak üzere, genel istekleri anlattı. Son olarak Çankaya Sofrası'nda sosyal medya temsilcilerini ağırlayan Gül'ün, Apple ile ilgili sorunları bir kez de onlardan dinlediği ve "Apple'ın Başkan Yardımcısı'na bunları aktaracağım" dediği öğrenildi.

BİR NUMARAYA MAİL ATTI
Çankaya' daki görüşmeden önce Couch'un, Apple'ın Başkanı Arthur Levinson'a bir bilgilendirme e-maili attığı öğrenildi. Levinson'a Türk kullanıcılarının sorunlarıyla ilgili bilgilendirme yapan Couch, Gül ile görüşmesi sırasında, "Aktardığınız sorunların çözümüne çok yakınız" dediği ifade edildi.

FATİH'LE DE İLGİLENİYORLAR
Gül'ü ziyarete gelen Couch, aynı zamanda Apple'ın eğitimden sorumlu yöneticilik görevini yapıyor. Apple, 15 milyon öğrenciyi tablet bilgisayar edinmesini öngören Fatih Projesi'ne de ilgi gösteriyor. Ancak Apple, daha önce yapılan ihalelere işletim sistemi ve USB giriş desteği olmadığı için katılamamıştı.


Ceyda KARAASLAN