Cumhurbaşkanı Gül'ün Apple'dan isteği

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Apple'ın dağıtımda Türkiye'yi A kategorisine alması için devreye girdi. Gül, Apple'ın 2 numaralı ismi Couch'a Türkçe F klavye ile ilgili şikâyetleri aktardı.

Giriş Tarihi 02 Şubat 2013, 00:00 Güncelleme 02 Şubat 2013, 13:21
Cumhurbaşkanı Gül’ün Apple’dan isteği

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Apple'ın tüm ürünlerinin ilk aşamada dağıttığı A kategorisindeki ülke listesine Türkiye'yi dahil etmesi için devreye girdi. Gül, dün Çankaya Köşkü'nde Apple Başkan Yardımcısı John Couch ve beraberindeki heyeti kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin detaylarına SABAH ulaştı. Gül, eğitim odaklı görüşmenin yanı sıra Apple'ın 2 numarasına Türk kullanıcılarının şikâyetlerini iletti. Başta Türkçe F klavyedeki sorunlar olmak üzere genel istekleri ileten Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin Apple dünyasında A kategorisine alınmasını rica etti. Son olarak Çankaya Sofrası'nda sosyal medya temsilcilerini ağırlayan Gül'ün, Apple ile ilgili sorunları bir kez de onlardan dinlediği ve "Apple'ın Başkan Yardımcısı ile yapacağım görüşmede bunları aktaracağım" dediği öğrenildi.

BİR NUMARAYA E-MAİL ATTI
Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen görüşmeden önce Couch'un Apple'ın Başkanı Arthur Levinson'a bir bilgilendirme e-maili attığı öğrenildi. Couch'un Gül ile görüşmesi sırasında "Aktardığınız sorunları buraya gelmeden önce ben de Levinson'a ilettim. Çözüme çok yakınız" dediği ifade edildi.

FATİH'LE DE İLGİLENİYORLAR
Gül'ü ziyarete gelen Couch, aynı zamanda Apple'ın eğitimden sorumlu yöneticilik görevini yapıyor. Apple, 15 milyon öğrencinin tablet bilgisayar edinmesini öngören Fatih Projesi'ne de ilgi gösteriyor. Ancak Apple, daha önce yapılan ihalelere işletim sistemi ve USB giriş desteği olmadığı için katılamamıştı. Şu ana kadar yapılan her iki ihalede Android sistemi kullanılmıştı.

TIM COO K İLE GÖRÜŞM ÜŞTÜ
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül geçtiğimiz yaz ABD'deki Silikon Vadisi ziyaretinde Apple CEO'su Tim Cook'la görüşmüştü. Görüşmede iPad ve iPhone gibi cihazlardaki Türkçe klavye sorunu heyette bulunan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Naci Koru tarafından gündeme getirilmişti. Apple yetkilileri birkaç ay içinde telefon ve tablet için sanal klavyede Türkçe Q ve F çözümü sunan tek platform oldu. Ancak F klavye hatalı olmuştu.