At'burger

At eti skandalı şimdi de hamburgerde hortladı. Tesco'dan aldığı ürünlerde at eti çıkan Burger King olayı doğruladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Şubat 2013 Güncelleme 02 Şubat 2013, 00:00
At’burger

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca insanın yediği hamburgerlerde de at eti çıktı. Üstelik etlerinde at eti bulunan Burger King bunu doğruladı. İngiltere'de perakende devi Tesco raflarında ortaya çıkan at eti skandalı büyüyor. Guardian gazetesinin haberine göre, son olarak Burger King İrlanda'daki tesislerinde üretilen burger etlerine at eti karıştığını doğruladı. Şirket önlem olarak üretimini İrlanda'dan Almanya ve İtalya'ya kaydırdı. Şirketten yapılan açıklamaya göre sadece fabrikadaki etlere yapılan testlerde çok küçük oranda at DNA'sına rastlandığı bildirildi. Şirket restoranlarından alınan numunelerde ise at eti bulunmadığını açıkladı.

ANLAŞMAYI BİTİRDİ
'At eti skandalı' önce İngiliz ve İrlandalı et üretim tesislerinde ortaya çıktı. Daha önce Tesco, raflardaki ürünlerinde at DNA'sı tespit ettiği için raflarını boşalttırmıştı. Aldi UK ise bazı İngiliz et üretim tesislerinden alımı durdurduğunu açıkladı. Özellikle global perakende ve restoran devlerine tedarik sağlayan İrlanda'daki Silvercrest tesisinin etlerinde at DNA'sı bulunduğu belirtiliyor.

TÜRKİYE'DE KAVURMADA ÇIKTI
Türkiye'de de birkaç ay önce Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bazı et ve süt ürünleriyle ilgili incelemelerde bulunmuş ve hile yapan firmaların isimlerini açıklamıştı. Bu firmaların kavurma ve sucuk ürünlerinde tek tırnaklı hayvan (at, eşek) eti bulunmuştu. Bakanlık bu firmalarla ilgili işlem yapmıştı.