Tabloya bak zammını öğren

2 milyona yakın emekliye, % 4.14'lük genel zammın yanı sıra intibak artışı da var. TAKVİM'i takip edenler, şimdiden intibak artışını öğrenip, hesabını yapıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ocak 2013 Güncelleme 07 Ocak 2013, 00:00
Tabloya bak zammını öğren

İÇİNDEKİLER

Emeklilerin heyecanla beklediği Ocak ayı geldi çattı. Maaşlar bu ay zamlı yatacak. 1.9 milyonu aşkın SSK emeklisi ve 12 bin Bağ- Kur emeklisi, çifte zam alacak. İntibak kapsamındaki emekliler, hem intibak artışından hem de yüzde 4.14'lük genel zamdan yararlanacak.

ARTIŞ BELLİ
Emeklilerin, intibak zammını öğrenmek için maaş gününü beklemesi gerekmiyor. TAKVİM'in dev hizmeti sayesinde, emekliler intibak zamlarını şimdiden görüp hesabını yapabiliyor. 2000'den önce emekli olan SSK'lılar, 350 liraya varan intibak zammı alacak. 3 bin 600 gün prim ödeyen, en yüksek göstergeden emekli olanlara 118 lira zam verilecek. 5 bin gün prim ödeyen ve tavandan emekli olanlara ise 149.5 lira zam yapılacak. 6 bin gün prim ödeyen ve tavandan emekli olanların maaşına 174 lira, en üst göstergeden emekli olan 7 bin 400 gün çalışanın maaşına 212 lira zam yapılacak. 9 bin gün prim ödeyen ve en üst göstergeden emekli olanlar 247 lira fark alacak. Bu gösterge ve prim gününün üzerinden emekli olanlara ise 350 liraya kadar zam verilecek.

GÖSTERGELERE DİKKAT!
Takvim'in uzmanları kuruşu kuruşuna intibak zammını hesapladı. Zammı öğrenmek isteyen emeklilerin, kendi prim günlerine uyan tablolardan gösterge, derece ve kademelerini bulması yeterli. Bazı emekliler, gösterge rakamlarını tablolarda göremediklerini söylüyor. Gösterge düşük kalmışsa güncellenmiştir. Yeni gösterge rakamınızı en yakın Sosyal Güvenlik Kurumu müdürlüklerinden ve e-devlet şifresiyle internetten öğrenebilirsiniz.