Binali Yıldırım: ''İzmir'de bir şeyler oluyor"

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'in son iki günden beri büyük bir hareketlilik içinde olduğunu belirterek, ''İzmir, sadece ticaretin, turizmin, bilişimin değil, aynı zamanda diplomasinin de merkezi haline geldi'' dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ocak 2013 Güncelleme 06 Ocak 2013, 20:29
Binali Yıldırım: ’’İzmir’de bir şeyler oluyor

İÇİNDEKİLER

AK Parti İzmir İl Başkanlığı, Kaya Termal Otel'de ''Dünya'da Türkiye vizyonu'' konulu toplantı düzenledi. Toplantıya, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti İzmir milletvekilleri, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve davetliler katıldı.

Yıldırım, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, büyükelçiler toplantısı sebebiyle İzmir'in son iki gündür büyük bir hareketlilik içinde olduğunu kaydederek, ''İzmir, sadece ticaretin, turizmin, bilişimin değil, aynı zamanda diplomasinin de merkezi haline geldi'' dedi.

İzmir'in EXPO adaylığının büyükelçiler toplantısı sebebiyle iki gündür geniş bir şekilde ele alındığını anlatan Yıldırım, şunları söyledi: ''Dışişleri Bakanlığı'mızın başlattığı yıllık değerlendirme toplantısının 5'incisi İzmir'de yapılıyor. Toplantının bir ayağını İzmir'de yapma talebimizi kabul ettiği için Sayın Bakanımıza teşekkür ediyoruz. EXPO ile ilgili bu iki gün boyunca istenilen mesajlar verildi. Büyükelçilerimizin bulundukları ülkede EXPO için çalışacaklarına yürekten inanıyoruz.''

Yıldırım, İzmir'in son iki seneden beri de bir hareketlilik içerisinde olduğunu ifade ederek, ''İzmir'de bir şeyler oluyor. Bu hareketlilik daha da hızlanacak. Çünkü İzmir'in potansiyeli çok yüksek'' diye konuştu.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERTUĞRUL GÜNAY
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise büyükelçiler toplantısı sebebiyle İzmir'de çok yararlı bir gün geçirdiklerini belirterek, ''Çok değerli ortağım Binali Yıldırım'ın dediği gibi, büyükelçilerimize konuşma fırsatı bulduk. Bugün dolu dolu bir gün geçiriyoruz. Büyükelçilerimizi Efes Antik Kenti'ne kadar götürmek, Kuşadası'ndaki Efes Kongre Merkezi'ni göstermek istedik. Ama hava muhalefeti sebebiyle bunu gerçekleştiremedik. 19 Ocak'ta Efes Kongre Merkezi'ni, Anadolu Senfoni Orkestrası'nın vereceği bir konserle salonları test edeceğiz'' diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ise AK Parti'nin, icraatlarıyla Türkiye ve dünyada ezberleri bozduğunu belirtti. İzmir'e ve Türkiye'ye daha hızlı mesafe kat ettirmenin çalışması içinde olduklarını kaydeden Hotar, İzmir'de yapılan büyükelçiler toplantısının İzmir'i dış politikanın da merkezi haline getirdiğini söyledi.