Bir babayiğit ortaya çıktı

Başbakan Erdoğan'ın TÜSİAD'da aradığı babayiğit MÜSİAD'dan çıktı. Toyota'nın en büyük bayisi Derindere Otomotiv, aracı 1 Şubat'ta tanıtacak. Otomobili Başbakan Erdoğan da test etti

Giriş Tarihi 27 Aralık 2012, 00:00 Güncelleme 27 Aralık 2012, 09:42
Bir babayiğit ortaya çıktı

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yılki TÜSİAD Genel Kurulu'ndaki "Yerli otomobil yatırımcısı babayiğit arıyorum" çağrısına yanıt Anadolu sermayesinden geldi. Türkiye'nin ilk yerli otomobili için İstanbul'un dev sermayeli şirketleri "Bu iş zor, en az 2 milyar dolarlık destek lazım" diyerek yan çizerken, temeli 1951'de Çorum'da atılan Derindere Şirketler Topluluğu işe sahip çıktı. İş hayatına toptan gıda sektörüyle başlayan Derindere Şirketler Topluluğu halen İstanbul'da Toyota bayiliği yapıyor. Şirket 6 yıldır yerli oto üzerine çalışmalar yapıyor. Önceki gün Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak'ın "Üyelerimiz içinde yerli otomobil üretimi konusunda ciddi çalışma yapan var. Şahsen test dahi ettim. Başkanımız da gördü hatta kısa bir tur da attılar" dediği ancak ismini vermediği Derindere şirketine SABAH ulaştı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Derindere, otomobille ilgili detaylı bilgi vermezken, birkaç model üzerinde çalışma yaptıklarını söyledi.

300 kM HIZA ÇIKIYOR
300 kilometre hıza çıkabilen elektrikli otomobilin lansmanı 1 Şubat'ta yapacaklarını belirten Özkan Derindere, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın denediği otomobilin halen şirket merkezlerinde bulunduğunu vurguladı. Özkan Derindere'nin detay vermediği araçla ilgili otomotiv sektörü temsilcilerinden övgü geldi. İşadamları, Derindere'nin ürettiği otomobilin Türkiye'nin enerjiye olan bağımlılığı göz önüne alındığı çok önemli ve akıllıca bir stateji olduğunu belirttiler.
Sabah