İlanlı teşhir

İnsan sağlığıyla oynayanlara geçit yok. Sağlığa zararlı ürünleri piyasadan toplatan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, üreticilerini gazete ilanıyla tek tek açıkladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Aralık 2012 Güncelleme 17 Aralık 2012, 00:55
İlanlı teşhir

İÇİNDEKİLER

Sağlığa zararlı ürün satanların ve ürünlerine hile karıştıranların gözünün yaşına bakılmıyor. Sağlık Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri, denetimlerini tüm hızıyla sürdürürken, insan sağlığıyla oynayanlara ağır yaptırımlar uyguluyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, sağlığa zararlı ürünleri tespit ederek bunların piyasadan toplatılmasına karar verirken, ilk kez bu firmaları ilanla teşhir etti.

5 ÜRÜN İÇİN ÇAĞRI YAPILDI
1 Ocak'tan itibaren gümrüklerde de denetime başlayacak olan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, piyasadaki ürünleri teste tabi tuyor. Sağlığa uygun olmayan ürünlerin piyasadan toplatılması kararı alınırken; bunları piyasaya süren firmaların ilan vererek zararlı ürünleri geri çağırması isteniyor. Bunu yapmayan firmaları gazete ilanıyla duyuran Bakanlık, vatandaşlardan da ellerindeki ürünleri iade etmelerini istedi. Bakanlık, önceki gün, 2011 yılında yapılan denetimlerde limitlerin üzerinde kimyasal madde tespit edildiği için piyasadan toplatılmasına karar verilen ürünler hakkında ilan vermeyen 4 firmayı teşhir etti. Gazete ilanında 'Güvensiz Ürün Duyurusu' başlığıyla 2'si çocuk ayakkabısı, 2'si kalem çantası, 1'i tükenmez kalem olmak üzere 5 ürün hakkında çağrıda bulunuldu. Bunları piyasaya süren 4 firma teşhir edilip, iletişim bilgileri verildi.

ÇOCUK ÜRÜNLERİ TEHLİKE SAÇTI
Bakanlık'ın denetimlerinde, içlerinde sağlığa zararlı kimyasallar kullanılan ürünlerin çoğunun okul malzemeleri ve oyuncaklar olduğu tespit edilmişti. Özellikle kırtasiye malzemelerinde zehirli maddeler olduğu belirlenmişti.