İstanbul kira zengini

GYODER'in araştırmasına göre, bu yıl kira bedellerinin en çok arttığı il İstanbul oldu. TAKVİM semt semt 3 yıllık kira bedellerini çıkardı. Metro ve metrobüsün bulunduğu bölgelerde fiyatlar uçuyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Aralık 2012 Güncelleme 17 Aralık 2012, 17:27
İstanbul kira zengini

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da konut yatırımı yapanlar kira gelirini katlıyor. Özellikle yatırım yapılan bölgelerde ya da metro, metrobüs gibi ulaşım araçlarının bulunduğu semtlerde kira bedelleri son iki yıl içinde enflasyonun çok üstünde artış gösteriyor. İstanbul'da kira gelirinin en çok kazandırdığı bölgeler Avrupa yakasında Bahçeşehir, Beylikdüzü, Halkalı ve Beşiktaş olarak öne çıkıyor. Anadolu yakasında kira geliri yüksek bölgeler ise Maltepe, Kartal, Kadıköy, Göztepe ve Bostancı. Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından hazırlanan 2012 Kasım ayı raporunda da İstanbul kiraların en çok arttığı il oldu.

SATIŞTA BİRİNCİ ANTALYA
Rapora göre Antalya, bir önceki aya göre metrekare başına yüzde 1.46 değer artışıyla, Kasım 2012'de ikinci el konut satış fiyatlarının en fazla yükseldiği il oldu. Endekse göre, Kasım ayında metrekare başına konut kiralarının en fazla yükseldiği il, yüzde 1.18 artışla İstanbul oldu. Aynı dönemde konut kira değerleri, Adana'da yüzde 0.82, İzmir'de yüzde 0.81, Antalya'da yüzde 0.61, Ankara ve Bursa'da yüzde 0.40 oranında azaldı. İstanbul'daki kira fiyatları semtlere göre büyük farklılık gösteriyor.


EKONOMİ SERVİSİ