Türk çöplüğünden servet kazandı

Zürih kentinde yaşayan ve Türk İsviçre iş konseyinin aktif üyelerinde olan Hans Von Meiss Türk çöplüğü sayesinde zengin olduğunu söyledi.

Giriş Tarihi 13 Aralık 2012, 00:00 Güncelleme 13 Aralık 2012, 15:40
Türk çöplüğünden servet kazandı

İÇİNDEKİLER

Bankacılık dahil pek çok işe el attığını,demir çelik ticareti yaptığını söyleyen Von Meiss "Servetimin önemli bir kısmını Adana ve Ankara Mamak çöplüklerinin geri dönüşüm işinden kazandım" dedi.

Türkiye Bern Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği ev sahipliğinde düzenlenen 'Türk Ekonomisinde Yeni Yatırım İmkanları' konulu konferansta konuşan İsviçreli işadamı Hans von Meiss, toplantıya katılan otuza yakın iş adamı ve yatırımcıyı Türkiye'ye yatırım yapmaya çağırdı.

Türkiye'de doğru yatırımla dünyanın pek çok yerine kıyasla daha kolay para kazanılabileceğinin altını çizen Von Meiss Türk halkının on yıl öncesine oranla çöpün kıymetini daha çok anladığını söyledi.Mamak çöplüğü ile ilgili olarak ilginç bir ayrıntıya değinen Von Meiss, "Eskiden çöp yığınları olan yerde biz şimdi salkım salkım domates yetiştiriyoruz. Bu domatesler taze taze başbakanlığa gönderiliyor. Yani Başbakan Mamak çöplüğünün domatesini yiyor" dedi.