Emekliler için intibak zam'anı

Yaklaşık 2 milyon emekli intibak zammı için gün sayıyor. 322 liraya varan intibak artışı, Ocak'ta verilecek. Zam, maaşlarla birlikte hesaplara yatacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Aralık 2012 Güncelleme 11 Aralık 2012, 00:12
Emekliler için intibak zam’anı

İÇİNDEKİLER

Emekliler, intibak zammını alacakları Ocak 2013'ü iple çekiyor. Yaklaşık 2 milyon emekli, bu tarihte hem 322 liraya varan intibak zammı alacak, hem de tüm SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan zamdan yararlanacak. Emekliler, alacakları intibak artışını TAKVİM'in uzmanlarına hazırlatarak yayınladığı tablolardan öğreniyor. Sorularını ise telefonla iletiyor. İşte emeklilerden gelen sorulardan bazıları ve yanıtları:

* Ocak 2000'de ilk emekli aylığımı aldım. SSK emeklisiyim. İntibak zammı alır mıyım? Tunç D.
2000 yılından önce emekli olmuş tüm SSK'lılar intibak zammı alacak. Emeklilik kararını 1999'da aldırmış ama maaşını 2000'de almaya başlamış SSK'lılar da intibaktan faydalanacak. Eğer siz emeklilik başvurunuzu 1999'da yapmışsanız intibak zammı alabileceksiniz.

* Süper emeklilerle ilgili bir düzenleme var mı? Esin K.
Süper emekliler de intibak şartlarına uyuyorlarsa bu zamdan yararlanacak.

* İntibak artışı dışında ayrıca bir maaş zammı var mı? Ercan T. İntibak
kapsamındaki yaklaşık 2 milyon emekliye Ocak 2013'te çifte zam var. Bu emekliler intibak artışına ek olarak, Ocak 2013'te tüm SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zamdan da yararlanacak. Bu zammı, 2012'nin ikinci 6 aylık dönemindeki enflasyon belirleyecek.

* İntibakla bir kereye mahsus mu para verilecek? Sevim K. İntibak
düzenlemesi zammı içeriyor. Bir kerelik ödeme değil, maaş zammı yapılacak. İntibak zammı Ocak 2013'te maaşlara yansıtılacak.

12 BİN BAĞ-KUR'LU KAPSAMDA
* Ben 1992 yılında Bağ-Kur'dan emekli oldum. İntibak zammı alır mıyım? Kemal T.
Bağ-Kur'lulardan 12 bin emekli intibak zammı alacak. 1 Mart 2002 ile 30 Mayıs 2002 tarihleri arasında emeklilik dilekçesi veren veya emekli aylığı bağlanan Bağ-Kur'lulara intibak zammı verilecek. Siz intibak zammı kapsamında bulunmuyorsunuz.

* Babam 1996 yılında SSK'dan emekli oldu. Babamın vefatının ardından maaşını almaya başladım. İntibak zammı alır mıyım? Özlem Ç.

2000 yılından önce emekli olan veya emeklilik başvurusunda bulunan vefat etmiş SSK'lıların yakınları ile 1 Mart 2002-30 Mayıs 2002 tarihleri arasında emekli olan veya başvuruda bulunan vefat etmiş Bağ-Kur'luların yakınları da intibak zammından yararlanabiliyor. Sizin durumunuz uyuyor. İntibak kapsamında yer alıyorsunuz.

PRİM GÜNÜNE BAKIN
Emekli okurlarımızdan tablolarla ilgili pek çok soru alıyoruz. İntibak zammını öğrenmek isteyen emeklilerin, kendi prim gününe uygun tablolara bakması gerekiyor. Yayınladığımız tabloların başlığında, hangi prim gününe ait olduğu yer alıyor. Doğru prim günü tablosuna bakmanız önemli. Kendi prim gününüze ait tablolara bakarak, derece, kademe ve göstergenize göre alacağınız intibak zammını görebilirsiniz. Emeklilerimiz, intibak zamlarını uzmanlarımızın hazırladığı tablolardan öğrenebiliyor. Telefonla intibak zammını öğrenmek mümkün olmuyor.

TABLOLAR DEVAM EDECEK
Emekliler,
intibak zammını TAKVİM'in hazırladığı tablolardan öğreniyor. Bugüne kadar üst göstergeden, 3 bin 600, 5 bin, 7 bin 400 ve 9 bin prim günlerinden emekli olanların intibak zammı tablolarını gazetemizde yayınladık. Ancak kaçıran okurlarımız için bu tablolara sayfalarımızda yeniden yer veriyoruz. Gazetemizi günü gününe takip ederek, siz de yeni yılda alacağınız intibak zammınızı öğrenebilirsiniz.