Dünya devlerini geride bıraktı

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu, Türkiye'nin 14 şehrinin toplamının İsviçre, Singapur gibi dünya devlerini geride bıraktığını açıkladı.

Giriş Tarihi 09 Aralık 2012, 00:00 Güncelleme 11 Aralık 2012, 03:58
Dünya devlerini geride bıraktı

İÇİNDEKİLER

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından hazırlanan ''Orta Gelir Tuzağı'ndan Çıkış: Hangi Türkiye?'' adlı rapora göre, Türkiye'de belirli bir gelir seviyesinde sıkışıp kalan yani ''Orta Gelir Tuzağı'' riskinde olan 40 şehir, yoksulluk düzeyinde olan ''Orta-Düşük Gelir Grubunda'' 27 şehir, dünyanın en büyük ekonomileriyle yarışan sanayileşmiş ve gelişmiş ''Orta Gelir Tuzağı'' riski olmayan 14 şehir bulunuyor.

''Orta Gelir Tuzağı'' riski olmayan grup, İstanbul , Ankara , İzmir, Bursa , Kocaeli gibi hem ulusal hasıla, hem de nüfusun büyük bölümünü barındıran idari, siyasal, ekonomik, ticari, medya ve sanayi güç merkezlerini barındırıyor.

Bu şehirlerden İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir , Bilecik, Kocaeli, Sakarya , Bolu, Düzce ve Yalova'nın, toplam ulusal hasılaya katkısı 376 milyar doları buluyor. Bu şehirlerin ekonomisi Singapur, Norveç, İsviçre gibi dünyanın en zengin ülkelerinden daha büyük bir ekonomik büyüklüğe ulaşıyor.