Çocuklarda şurup paniği

Oxford Üniversitesi'nin araştırmasıyla yeniden gündeme gelen mısır şurubunun, daha çok çocukların tükettiği gıdalarda kullanılması aileleri endişelendirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Aralık 2012 Güncelleme 02 Aralık 2012, 00:00
Çocuklarda şurup paniği

İÇİNDEKİLER

İngiltere' de Oxford Üniversitesi'nin yaptığı araştırmayla yeniden gündeme gelen mısır şurubu ve içindeki fruktoz özellikle çocukların tükettiği gıdalarda kullanılıyor. Maliyetleri düşürmek için firmaların tercih ettiği bu katkı maddeleri, vücuttaki şeker miktarını arttırıp obezite, kalp, karaciğer ve en sonunda kanser hastalıklarına sebep oluyor.

YABANCI FİRMALAR DA VAR
Türkiye'de de üretilen mısır şurubu cikletten, bisküviye, yoğurttan, dondurmaya kadar yüzlerce çeşit gıda maddesinde kullanılıyor. Mısır şurubu ülkemizde de üretiliyor. Üreticiler arasında yerli firmalar olduğu gibi yabancı firmalar da bulunuyor. Gıda sektörü daha az kullanıldığında daha çok tat verdiği için maliyetleri düşüren mısır şurubunu tercih ediyor. Ortaya çıkan sonuçları öğrenen vatandaşlar ise endişeli. Özellikle çocukların yedikleri neredeyse tüm ürünlerde bu katkı maddelerinin kullanıldığını belirten vatandaşlar, "Daha az maliyet için insan sağlığı ile oynanır mı?" diye soruyor.