Müjde! Kesinti yok

İntibak çalışmasında, eksik maaş aldığı tespit edilen emekliye bu yıl içinde toplu ödeme yapılacak. Fazla maaş aldığı ortaya çıkan emeklilerden, hiçbir kesinti yapılmayacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ekim 2012 Güncelleme 23 Ekim 2012, 00:00
Müjde! Kesinti yok

İÇİNDEKİLER

Takvim emeklilerin maaş ve özlük haklarıyla ilgili gelişmeleri adım adım takip ediyor. Emekliler kendileriyle ilgili tüm gelişmeleri TAKVİM'den öğreniyor. İntibak çalışmaları sırasında fazla maaş aldığı tespit edilen emekliler için yeni bir müjde çıktı. Bu emeklilerin aldıkları paralar geri istenmeyecek. 1.9 milyon emeklinin maaşlarını artıracak intibak hesaplamaları sırasında 2000 yılından önce emekli olmuş vatandaşlarla ilgili bazı hesap hataları da ortaya çıkmıştı. Buna göre birçok emeklinin maaşının eksik hesaplandığı ve bugüne kadar da eksik yatırıldığı anlaşılmıştı. Bu emekliler çalışma tamamlandığında eksik maaşlarını hem geri kazanacak, hem de kesintileri toplu olarak alabilecek.

İDDİALAR BOŞ!
Bunun yanında, maaşlarının fazla ödendiği anlaşılan emekliler de olduğu ortaya çıkmıştı. Bu emeklilerin de fazla aldıkları paraların geri isteneceği yönündeki iddialar boş çıktı. TAKVİM çalışmanın detaylarına ulaştı. Buna göre fazla para ödendiği tespit edilen emeklilerden bu paralar geri istenmeyecek.

GERÇEK RAKAM
Bu durumdaki emeklilerin maaşları sadece gerçek rakama çekilerek üstüne intibak farkı eklenecek. Böylece binlerce emeklinin yaşadığı 'Paramız kesiliyor mu' endişesi de ortadan kalkacak.

BİZE MAAŞ YATIRILMADI
SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Kurban Bayramı öncesi maaşlarının yatırılması, milyonlarca vatandaşı sevindirirken memur emeklilerini üzdü. Emekli Sandığı'ndan emekli olan memur emeklilerine maaşları erken yatırılmadı. Gazetemizi telefon yağmuruna tutan memur emeklileri, kendilerine de bayram müjdesi verilmesini talep ederek, "Biz de bu ülkenin emeklisiyiz. Maaşlarımızı erken alabilseydik, torunlarımıza harçlık verebilecek, ihtiyaçlarımızı giderebilecektik. Ama buruk bir bayram geçiriyoruz" dediler. Gazetemizi arayan emeklilerden A.T. erken maaş talebini şöyle anlattı: "SGK emeklilerine maaşları bayramdan önce verilecek açıklamalarından sonra, maaşımı çekmek için yola çıktım. Taksiye binip maaşımı almaya gittik. Ama ne yazıkki paramı alamadım. Taksiye verecek param da yoktu. Mahcup oldum. Bizlerini de görsünler, daha fazla geç olmadan maaşlarımızı versinler."