Hazır giyimci dünyaya açıldı

30 ülkeden 5 bin yabancı alıcı, Antalya'da Türk tekstilcilerle buluştu. 40 milyon dolar ciro oluştu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Haziran 2012 Güncelleme 12 Haziran 2012, 01:42
Hazır giyimci dünyaya açıldı

İÇİNDEKİLER

Türk tekstil üreticileri, Dosso Dossi Fashion Show ile dünya pazarlarına açılıyor. İstanbul'da Laleli başta olmak üzere Osmanbey, Merter, Çağlayan gibi bölgelerde ve Anadolu'nun birçok şehrinde hazır giyim üreten tekstilciler, 30 ayrı ülkeden gelen 5 bin alıcı firma temsilcisiyle Antalya'da buluştu ve 40 milyon dolarlık alışverişe imza attı.

7 OTEL KAPATTI
Dünyada benzeri olmayan 'garantili alışveriş sistemi' kuran Dosso Dossi Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, yılda 2 kez yaptığı organizasyon ile ihracat imkanı bulamayan yüzlerce Türk tekstil üreticisini dünya pazarları ile tanıştırıyor. Sistemin temelinin Business Holiday, yani iş tatili üzerine kurulduğunu belirten Eraslan, 2005'te 11 firma ve 45 alıcı ile başlayıp 1.5 milyon dolar ciro yapan Dosso Dossi'nin bugün 150 firma, 5 bin alıcı ve 40 milyon dolar ciroya ulaştığını söyledi. Hedeflerinin 3 yıl içinde 150 milyon dolarlık satışa ev sahipliği yapmak olduğunu vurgulayan Eraslan, alıcıların aileleriyle Türkiye'ye gelerek 1 hafta da tatil yaptıklarını ifade etti. Bunun için Antalya'da 5 yıldızlı 7 otel kapattıklarını anlatan Eraslan, yaklaşık 4 milyon dolar harcandığını kaydetti. Alıcılar hem iş hem tatil yaparken, ünlü mankenler ve sanatçılar da organizasyona renk katıyor.

BENZERSİZ SİSTEM
DOSSO Dossi'nin organizasyonunda, her yıl sayıları artan üretici firmalar, Rusya başta olmak üzere 30 ayrı ülke ve 200 farklı şehirden alıcılarla bir araya getiriliyor. Kurulan fuarda stant kiralayıp, ürünlerini sergiliyorlar. Alışveriş ve ödeme garantileri sağlayan Dosso Dossi, anlaşılan satışlarda ürünleri üretici firmadan satın alıyor ve alıcıya garanti vererek kendisi teslim ediyor. Böylece üretici parasını peşin alıyor, alıcı da ürün teslim garantisine kavuşuyor. Alıcılar ise organizasyona katılmak için en az 15 bin dolar alım garantisi veriyor.