Emekliye maaş randevusu

2 milyon memur emeklisinin beklediği haber geldi. Emeklilere, bu ayın sonuna kadar 6 aylık zam ve gecikme farkı ödenecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Haziran 2012 Güncelleme 12 Haziran 2012, 01:42
Emekliye maaş randevusu

İÇİNDEKİLER

Memur emeklileri dikkat! Memurların ardından, yaklaşık 2 milyon memur emeklisinin merakla beklediği 'zam farklarının' ödenme takvimi de belli oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), fark ödemelerini bu ayın sonunda yapmaya karar verdi. Memur emeklilerinin zam farklarını hesaplamak için bir ekip çalışmalara başladı. Hesabın 10 günde tamamlanması planlanıyor. Ödeme için 26 Haziran tarihi hedefleniyor.

ORANLAR BELLİ
SGK yetkilileri, memur emeklilerine 1 Ocak-30 Haziran tarihleri için 6 aylık fark ve gecikme zammının ödeneceğini belirterek, bu ay sona ermeden emeklilerin tüm alacaklarının hesaplarına yatırılacağını vurguladı. Hakem heyetinin kararı doğrultusunda memur emeklilerine de, ilk 6 aylık dönem için yüzde 4 zam ve 6 aylık fark için de yüzde 2.25 oranında gecikme zammı uygulanacak.

MİRASÇISI ALACAK
Öte yandan SGK, yılın ilk 6 ayında hayatını kaybeden emeklilerin yakınlarına da zamlara ilişkin bir mektup göndermeyi planlıyor. Mektupta, zam farkları ve gecikme zammına ilişkin bilgiler yer alacak. Hayatını kaybeden emeklilerin farkları da mirasçılarına ödenecek. Bu arada, yaklaşık 2.5 milyon memurun 6 aylık zam farkları ve gecikme zamları ise 15 Haziran'da maaşlarla birlikte ödenecek.