Karma'şaya son!

'Yüzde 100 dana' diye satılan, ancak içine her türlü sakatat karıştırılan sucuk raftan iniyor. Sucuk, sosis ve salamda artık tek çeşit et olacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Mayıs 2012 Güncelleme 16 Mayıs 2012, 01:52
Karma’şaya son!

İÇİNDEKİLER

Gıda hilecileriyle mücadele sürerken; sucuk, sosis ve salam gibi şarküteri ürünlerindeki içerik karmaşası sona eriyor. İlgili tebliğde yapılacak değişiklikle, artık yediğimiz salam, sucuk ve sosisin içinde ne olduğunu bilme imkanına kavuşacağız. AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, sucuk, sosis ve salam gibi ürünlerin tek hayvan etinden yapılma zorunluluğu getirileceğini söyledi. Tek hayvan etinden sucuk, sosis ve salam yapılmasının sağlanması durumunda kötü niyetli girişimlerin de önünün kapatılmış olacağını belirten Kılıç, "Neye para verdiğimizi, ne yediğimizi bileceğiz" dedi.

'3 LİRAYA OLMAZ'
Kılıç, bu ürünlerden almak için markete gidildiğinde kilosu 3 liradan 40 liraya kadar fiyat etiketleri görüldüğüne dikkat çekerek, şöyle konuştu: "3 liraya sucuk, sosis ve salam olmaz. Vatandaş bu ürünleri aldığı zaman, 'Ben 40 lira verdim, çok iyi ürün aldım' zanneder, oysa ki 5 liralık ürünü de almış olabilir."

PiYASADAN ÇEKiLECEK
Tebliğ değişikliğinin bu yıl sonuna kadar çıkacağını söyleyen AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, karma üretilen salam, sucuk ve sosislerin piyasadan çekileceğini, bu konuda firmalara zaman tanınacağını anlattı. Kılıç, şunları kaydetti: "Eskiden salam, sosis ve sucukta hissedilen tadı, kokuyu bundan sonra yine hissedeceğiz. Böylece, haksız rekabetin önüne geçmiş olacağız ve ne yediğimizi bileceğiz."