Memur zammı için para var

Maliye Bakanı Şimşek, memur zammının bütçeye ilave gerektirmeyeceğini, makul olacağını söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Nisan 2012 Güncelleme 17 Nisan 2012, 08:41
Memur zammı için para var

İÇİNDEKİLER

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu yıl bütçe hedefini çok rahat tutturabileceklerine inandıklarını belirterek, "Memur maaşlarındaki artışın da makul bir çerçevede olacağı ve dolayısıyla bütçede ilave bir tedbire gerek görmeyeceğiz kanısındayız" dedi. Kamu harcamalarında bir artış olması halinde bunun ya borçlanmayla ya da ilave tedbirlerle karşılanacağını söyleyen Şimşek, "Ama bu toplu sözleşme sürecidir. Kıt kaynaklarımız var, o kıt kaynaklar çerçevesinde toplu sözleşme sürecinin yönetilmesi konusunda gereğini yapacağız" diye konuştu.

KADRO MÜJDESİ
Şimşek, memur maaşları, emekli maaşları ve asgari ücretlilerin maaşlarını, 2002 yılından bu yana enflasyonun üzerinde artırdıklarını kaydetti. Öte yandan Bakan Şimşek, meslek danışmanlarına kadro müjdesi verdi. Şimşek, 817 kişinin atanacağını ifade etti.

BÜTÇE GELİRİ ARTTI
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 1'inci çeyrek itibarıyla bütçe gelirlerinin 77.4 milyar liraya çıktığını, bütçe giderlerinin ise 83.8 milyar lira olduğunu bildirdi. Bütçe açığının Mart'ta 5.5 milyar lira, Ocak-Mart döneminde 6.5 milyar lira olduğunu belirten Şimşek, vergi gelirlerinin arttığını vurguladı.

VERGİ İNDİRİMİ YOK!
Bakan Şimşek, akaryakıt ürünleri için herhangi bir vergi düzenlemesi üzerinde çalışmadıklarını açıkladı. Akaryakıt ürünleri üzerinde 2009'un sonundan bu yana Özel Tüketim Vergisi'nde (ÖTV) artış olmadığına dikkat çeken Şimşek, KDV oranında da 'zerre kadar' bir yükseliş olmadığını söyledi.