Emekliye 141 TL

Memurların yapacağı toplu sözleşmeden emekliler de yararlanacak. Tasarı yasalaştığında 700 bin memur emeklisinin maaşına en az 141 lira zam gelecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mart 2012 Güncelleme 21 Mart 2012, 14:51
Emekliye 141 TL

İÇİNDEKİLER

Memur emeklilerinin gözü aydın... Çalıştıkları sürece eş ve çocuk yardımı alan memurların, emekli olduklarında da bu parayı almaları gündemde. Çalışmayan eş için 141, çocuk başına da 15-30 lira düzeyinde bulunan bu yardım, tasarı yasalaştığında emeklilik halinde kesilmeyecek. Dolayısıyla eşi çalışmayan ve iki çocuğu olan bir memur, emekli olduğunda maaşında 170 liradan fazla bir artış olacak.

MASAYA GELECEK
Anayasa'daki son değişiklikle, memurların yapacağı toplu sözleşme hükümlerinden memur emeklilerinin de yararlanacağı hükme bağlandı. Ancak bu hükmün uygulamaya girebilmesi için yasal düzenlemenin bu şekilde çıkarılması gerekiyordu. Tasarıya, emeklilerin toplu sözleşmeden yararlanmasının yönetmelikle düzenleneceği ifadesi eklendi. Yasa tasarısının ilk haline eklenen emeklilerle ilgili ifade daha sonra çıkarıldı. Edinilen bilgilere göre ekonomi yönetimi, "Tasarıya yazmaya gerek yok. Yönetmelikle zam oranı aynen emekliye yansıtılacak" dedi. Memur sendikaları ise tasarının bu haliyle yasalaşması halinde emeklilerin zam ve sosyal hakları konusunda yasal boşluk oluşacağını düşünüyor. Sendikalar konuyu masaya getirmeye hazırlanırken; yapılan tespitlere göre, 700 bine yakın emeklinin maaşında 141 liralık artış gerçekleşecek. Bunun bütçeye getireceği ilave yük 1 milyar lira olacak.

İNTİBAK ZAMMINI TAKVİM'DEN ÖĞRENİN
Yaklaşık 2 milyon emekli, Ocak 2013'te maaşlarına yansıtılacak intibak zammını heyecanla bekliyor. Yeni maaşlarını merak edenlerin yardımına TAKVİM koşuyor. 2000 yılından önce emekli olan SSK'lılar, uzmanlarımızın hazırladığı tablolara bakarak intibak zammını öğreniyor. Yazı dizimizde bugün, üst göstergeden emekli olanların intibak zammı tablolarının beşinci bölümünü yayınlıyoruz.