Düşük maaşa daha çok zam

Emeklilerin maaş haksızlığı intibak ile gideriliyor. Zamlar prime göre değişecek. En düşük maaş alanların artışları yüksek olacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Mart 2012 Güncelleme 14 Mart 2012, 11:37
Düşük maaşa daha çok zam

İÇİNDEKİLER

İntibak Yasası'nın Meclis'ten geçmesiyle birlikte emeklilerin heyecanlı bekleyişi de başladı. Yasa ile 2000 yılından önce emekli olan vatandaşların aldıkları maaşlar bugüne güncellenmiş olacak. Yani aynı primi ödeyip aynı yıl çalışanların maaşlarının arasındaki fark giderilecek. Burada devreye düşük maaşlılar giriyor. En alt seviyeden maaş alan 2000 yılından önce emekli olmuş önemli bir bölüm vatandaşın maaşlarındaki artış daha çok olacak. Zamlarda en büyük bölüm 100-150 liralık alanda gerçekleşecek. Bu alanda 484 bin emekli bulunuyor. En yüksek zam alacak emeklilerin sayısı ise 9 bin 613.

FARKLILIKLAR VAR
Bütün bu hesaplamalara rağmen, hemen her emeklinin maaşındaki artış ise farklılık gösterecek. Prim gün sayıları ve emeklilik şartları burada büyük önem kazanacak. Emekliler zamlarını 2013 yılının Ocak ayından itibaren almaya başlayacak. Geriye dönük olarak herhangi bir ödeme ise yapılmayacak. Toplam 2 milyona yakın emeklinin bu zamlardan faydalanması bekleniyor.




* * *
KURUŞU KURUŞUNA MAAŞ HESABI
EMEKLİLER, YENİ MAAŞINIZI TAKVİM'DEN ÖĞRENİN.
HANGİ GÖSTERGEDEN NE KADAR MAAŞ ALACAĞINIZI UZMANLARIMIZ KURUŞU KURUŞUNA HESAPLADI.
YENİ MAAŞINIZ YARINDAN İTİBAREN GAZETENİZ TAKVİM'DE...