Emekliye %70 zam

Başbakan Yardımcısı Bülenç Arınç, İntibak Yasası kapsamında emeklilere yüzde 70 zam yapılmasının benimsendiğini açıkladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Mart 2012 Güncelleme 14 Mart 2012, 11:42
Emekliye %70 zam

İÇİNDEKİLER

İntibak Yasası'nı dört gözle bekleyen emeklilere, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan müjdeli haber geldi. Arınç, İntibak Yasası'yla ilgili Bakanlar Kurulu'nda yapılan görüşmede, yüzde 70 zam yapılması seçeneğinin desteklendiğini, Maliye ve Hazine'den sorumlu bakanların da en yüksek zammın yapılması görüşünü desteklediğini bildirdi.

'İFTİHARLIK MANZARA'
8 maddelik tasarının yasalaşmasıyla 2000 yılından önce emekli olanlarda ortaya çıkan farklılıklar ve adaletsizliklerin giderilmiş olacağını söyleyen Arınç, şunları kaydetti: "Bakanlar Kurulu'na yüzde 50, 60, 70 seçeneği geldi. Başbakanımız dahil, tüm bakanlarımız, 'Yüzde 70 zam yapalım, daha çok insan istifade etsin ve artış herkesi memnun edecek düzeyde olsun' dedi. İyi de nereden vereceğiz bunu? Maliye Bakanımız da, Hazine Bakanımız da 'Merak etmeyin veririz, paramız var, en yüksek zammı yapalım' dedi. Benim gördüğüm bu manzara, hepimizin iftihar ettiği bir manzaradır."