Sözleşmelilere kadro bir 'evet'e kaldı

Yüzbinlerce sözleşmeli personeli "kadrolu" yapacak yasa tamamlandı. Bakan Faruk Çelik, son sözün Başbakan Erdoğan'da olduğunu söyledi.

Giriş Tarihi 09 Şubat 2012, 00:00 Güncelleme 09 Şubat 2012, 13:26
Sözleşmelilere kadro bir ’evet’e kaldı

İÇİNDEKİLER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik sözleşmeli personelin dört gözle beklediği çalışmayı tamamladıklarını ve Başbakan Erdoğan'a ileteceklerini ve onay vermesi halinde sözleşmeli çalışanların kadroya alınacağını kaydetti.

TV8'de Erkan Tan'ın konuğu olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Çelik; içtüzük tartışmalarında TBMM'de yaşananları, sözleşmelilere yönelik yasayı ve kayıt dışı çalışanları anlattı. İşte Çelik'in açıklamalarından konu başlıkları:

Millet muhalefetin böyle mi davranmasını istiyor?

Dün akşam CHP'li milletvekillerinin TBMM kürsüsünü işgal etmesini değerlendiren Çelik, "Meclis'te kürsünün işgali söz konusu. Kürsünün tümden işgal edilmesi bu boyutları ile rastlamadığımız bir olay. TBMM 24. dönemi başladı; ama kanun çıkarmak mümkün değil. Neden? Her gün danışma kurulu toplantısı yapılıyor. Bir saat beş grubun önerisi sürüyor. Toplam 5 saat yani millet ve meclis için önemli bir zaman dilimi. Milletin zamanını istismardır bu. Meclis'in açık olduğu her gün bu böyle yapıldı. Siz bu değişikliği yapamazsınız yaklaşımı doğru değildir. Muhalefet bu durumda sorumsuz davranamaz. Muhalefet bence proje üzerinde olmalı. İktidarın getirdiği yasalar üzerinde iyi bir mutfak çalışması ile muhalefet olur. Meclis'teki görüntülerin tümü muhalefetin aleyhine. Millet muhalefetin böyle mi davranmasını istiyor?" diye konuştu.

Ana Muhalefet'in bakış açısı; Salı, Çarşamba, Perşembe kavga etmek!

CHP'ye sert eleştirelerde bulunan Bakan Çelik, "İşçiler, memurlar ile ilgili kanun, emeklilerimiz ile ilgili intibak yasası, taşeron işçilere yönelik çalışmalar TBMM'ye intikal etti. Yoğun bir çalışma dönemi neticesinde TBMM'ye geldi. Komisyonlarda konuşulup Cumhurbaşkanı'na sunulması gerekiyor ki onaylansın. Kürsü işgal ise ne yapacaksınız? Memura zam veremeyeceksiniz. Ana muhalefet vatandaşa kaybettiriyor! Dün ordaydım ben çok üzüldüm. Bu inat niye anlayamıyorum. Salı günü danışma önerilerini konuşalım ve bitirelim diyoruz. Ama muhalefetin bakış açısı; Salı, Çarşamba ve Perşembe de kavga edelim oluyor." dedi.

Sözleşmeliler ile ilgili çalışma tamam, 'Evet' çıkar ise uygulayacağız!

Yüzbinlerce sözleşmeli personeli "kadrolu" yapacak yasada sona gelindiğini belirten Faruk Çelik son sözün Başbakan Erdoğan'da olduğunu söyledi. Çelik şöyle konuştu: "Sözleşmeliler ile ilgili ifademiz net. Bir çalışma yapmamızı emrettiler. Çalışmayı tamamladık Başbakan'a takdim edeceğiz. Bizim seçimlerde böyle bir sözümüz yoktu. Zaten 200 bine yakın sözleşmeliyi kadroya aldık geçen dönem. Attığımız adımlar var. Alınacak olan kararı biz uygulayacağız. Eğer bizim çalışmamıza 'Evet' çıkar ise burada tek bir sisteme girme zorunluluğu var."

Kayıt dışı çalıştıranlar memleketin geleceğinden yiyor!

Ev hizmetlerinde çalışan yabancı kadınlar ile ilgili düzenlemeyle ilgili olarak ise şunları söyledi: "Biz ülkemizin insanının bu hizmeti görmesini istiyoruz. Yabancı bir kişiyi ev hizmetlerinde çalıştırmak isteyenler 1 Şubat'tan itibaren kayıt dışı çalıştırmasınlar dedik. İzin sorunları var ise 15 gün içerisinde hallediyoruz. Kişi kendisi de çalışanda rahat eder. Devlet'te alacağı hakkını alır. Yabancılardan alınan primi de düşürdük. Kayıt dışı olursa yakalandığı an yurtdışına gönderilir bir daha da çok memnun olduğunuz kişiyi bulamazsınız. Kayıt altına girsinler. Devlet onlara zorluk çıkarmıyor. Yüzde 41 kayıt dışı istihdam olur mu? Kayıt dışı çalıştıran vatandaş bu memleketin geleceğinden yiyor. İzin kısa sürede veriliyor, primler düşürüldü, diğer yabancı çalışanlara kriterler getirdik ama bu konuda çok kolaylık getirdik."

İşçi sendikalarının sanal durumu gerçek oluyor!

"Anayasa değişikliği ile memura masada belirleyeceği bir zam imkanını sağlayan duruma geliyorsunuz da bu geriye gidiş mi oluyor? Bizim muhalefet konulara hep tersten bakıyor. Bu görüşlerini gözden geçirsinler. İşçi sendikaları ile ilgili şu anda sanal bir durum var. 3 milyon 200 sendikalı çalışan var, Sosyal Güvenlik'te çalışan ise 880 bin. Sanal üyeler ile endüstriyel ilişkilerimiz sürdüremeyiz. Bugün bu yasa ile ilgili önemli bir düzenlemeyi getireceğiz."

Haber 7