Emniyetli işler

Emniyet mensuplarının kurduğu POLSAN; sigorta, turizm, inşaat ve akaryakıttan sonra kozmetik ve e-ticarete de el attı. Polis yakınları, bakım ürünü satışından % 50 kâr edecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Şubat 2012 Güncelleme 09 Şubat 2012, 01:24
Emniyetli işler

İÇİNDEKİLER

Kuruluş amacı polisin refah seviyesini yükseltmek olan Polis Bakım ve Yardım Sandığı (POLSAN); sigorta, inşaat, turizm, su, teknoloji ve akaryakıttan sonra şimdi de e-ticaret ile kozmetik sektörlerine girdi. POLSAN'ın iştiraki olan Poltek Teknoloji ve Yazılım A.Ş.'nin, polis ailelerinin bütçelerine ek gelir sağlamak amacıyla geliştirdiği kozmetik markası 'Polshine'ın, yılda bin kişilik istihdam oluşturması hedefleniyor. Yeni markaları ile 700 milyon TL'ye ulaşan doğrudan satış sektöründen bir yılda yüzde 5'lik pay almak istediklerini söyleyen Poltek Genel Müdürü Murat Küçük, "Sadece POLSAN üyeleri, eşleri ve 18 yaşından büyük üye çocuklarına açık olan üyelik satış sistemi ile 1 yılda pazardan yüzde 5'lik pay alıp yaklaşık 35 milyon TL ciro yapmayı hedefliyoruz" dedi. Alışverişlerin 36 aya kadar vadelendirildiğini belirten Küçük, "Üyelerimiz aldıkları ürünleri ortalama yüzde 50 kârla satabiliyor" bilgisini verdi. Küçük ayrıca, halk eğitim merkezleri ile anlaşıp, satış elemanlarına güzellik uzmanlığı sertifikası aldıracaklarını da sözlerine ekledi.

EN ÇOK ALTIN SATILDI
Yaklaşık bir yıl önce aktif hale gelen POLSAN'a ait alisveristeson. com isimli e-ticaret sitesiyle 12 milyon liranın üstünde ciro elde ettiklerini belirten Murat Küçük, "En fazla altın, televizyon ve cep telefonu sattık. Ayrıca bu siteden araç kiralama da yapılabiliyor" dedi. Bu yıl ciroyu ikiye katlamayı hedeflediklerini kaydeden Küçük, şöyle konuştu: "Sıfır stokla bu ciroyu yaptık. Şu anda 30 bin üyemiz bulunuyor. 41 kategoride 90 bin ürün var. Alışveriş sepet ortalamamız ise bin lira. Altın kurunu 24 saat içinde değiştirmeyen tek siteyiz."