70 şube açıp bin eleman alacak

Akbank'ın yeni Genel Müdürü Binbaşgil, hızlı başlangıç yaptı: 70 şube, 500 ATM, bin yeni eleman 120 milyon dolar yatırım...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Şubat 2012 Güncelleme 10 Şubat 2012, 01:04
70 şube açıp bin eleman alacak

İÇİNDEKİLER

2011 yılını 35 yeni şube açarak, 927 şube ile kapatan Akbank, bu yıl çıtayı yükseltti. Banka bu yıl 70 şube açıp, binden fazla kişiyi işe alacak. Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, bankanın tüm dünyaya örnek olacak yeni başarı hikayeleri yaratarak, büyümesini sürdüreceğini belirtti. Bu yıl 70 yeni şube açacaklarını söyleyen Binbaşgil, "Binin üzerinde yeni çalışma arkadaşı istihdam edeceğiz. 500 yeni ATM açacağız. Bu yıl toplamda 120 milyon dolar teknoloji yatırımı yapacağız" dedi.

TÜRKİYE YILDIZ OLDU
Türkiye'nin temel ekonomik göstergeler itibarıyla gelişmiş ülkelerden ayrıştığını kaydeden Binbaşgil, şöyle devam etti: "Aynı şekilde Türk bankacılık sektörü de güçlü yapısıyla öne çıkıyor. Türkiye'yi bu yönüyle dünyada yükselen yıldız olarak görüyoruz. Türk bankacılık sektörü tüm kategoriler itibarıyla yüksek bir büyüme potansiyeli taşıyor."

GELİRİMİZ ARTACAK
Binbaşgil, Türkiye'de 19 milyon kişinin hâlâ bankacılık faaliyetlerinden yararlanmadığını anlatarak, şöyle konuştu: "2012-2015 arasında ülkemizde bankalı nüfusta yaklaşık 5 milyon seviyesinde bir artış bekliyoruz. Kişi başı milli gelir arttıkça bankacılık hizmetlerinden yararlananların da sayısı artacak. Biz gelecek yıl kişi başı gelirin 11 bin dolara çıkacağını öngörüyoruz."