Emekliye 322 lira

Bakan Çelik, yaklaşık 2 milyon emekliyi ilgilendiren intibak zammının Ocak 2013'te tek seferde yatırılacağını açıkladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ocak 2012 Güncelleme 19 Ocak 2012, 01:49
Emekliye 322 lira

İÇİNDEKİLER

Emeklilerin gözü kulağı İntibak Yasası'nda... Yaklaşık 2 milyon emeklinin maaşını artıracak yasa tasarısı konusunda birbiri ardına müjdeli haberler geliyor. İntibak düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulunan Çalışma Bakanı Faruk Çelik, emekli maaşlarına yansıyacak artışların üst sınırının 322 lira olacağını söyledi. Çelik ayrıca, yasa kapsamında ödemelerin Ocak 2013'te yapılacağını kaydetti. Bakan Çelik'in intibak zammının üst sınırını 322 TL olarak açıklaması emeklileri heyecanlandırırken, sevindirici bir gelişme daha yaşandı. İntibak zammının maaşlara kademeli olarak değil, tek seferde yansıtılmasına karar verildi. Örneğin; 100 lira intibak zammı verilecek bir emekli, bunun 25 lirasını 2013'te, 75 lirasını 2014'te almayacak. 100 liralık zammın tamamını Ocak 2013'te alacak.

100 TL'Yİ AŞACAK
İntibak zammının devlete getireceği 2.5 milyar liralık maliyetin yıllara yayılması konusu da, Bakanlar Kurulu'nda kabul görmedi. Yüksek prim ödediği halde düşük maaş alan 1 milyon 913 bin emeklinin mağduriyetini sona erdirmek için yapılan düzenleme kapsamında, zammın kademeli olarak değil, tek seferde verilmesi kararlaştırıldı. Böylece 1.5 milyondan fazla emeklinin 100 TL üzerinde alacağı zam ile 413 bin kişinin 10-100 lira arasındaki zammı Ocak 2013'te maaşlarına yansıtılacak. Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri, geriye dönük ödeme yapılmayacağının altını çizdi.

TEŞVİKTE SONA GELİNDİ
Çalışma Bakanı Faruk Çelik, teşvik sistemiyle ilgili yürütülen çalışmalarda sona gelindiğini açıkladı. Şubat ayında kıdem tazminatı ile ilgili çalışma yapacaklarını kaydeden Çelik, iş sağlığı ve güvenliği yasa taslağının bütün çalışanları kapsam altına aldığını, memurların da buna dahil olduğunu belirtti. "İşsizlik oranı düşüyor ama istihdamda atılması gereken adımlar var" diyen Çelik, ulusal istihdam stratejisini bu ay içinde açıklamayı planladıklarını ifade etti. Çelik, 2 bin iş ve meslek danışmanını Şubat ayı sonunda işe başlatacaklarını söyledi.