Marmaray'a ilk raylar konuluyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kadıköy'deki Marmaray Ayrılıkçeşme İstasyonu'nda 'İlk Ray Kaynağı Töreni'ne katıldı.

Giriş Tarihi 14 Ocak 2012, 00:00 Güncelleme 14 Ocak 2012, 15:15
Marmaray’a ilk raylar konuluyor

İÇİNDEKİLER

Erdoğan törende bir konuşma yaptı.

Asrın mühendislik projesi olarak adlandırılan Marmara'da tüp geçit inşaatının tamamlanmasının ardından, rayların döşemnesi aşamasına geçiliyor.

İlk ray kaynağını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Merhum Denktaş, Kıbrıs'ın varlık mücadelesinde, KKTC'nin kurulmasında ve Kıbrıslı kardeşlerimizin haklarının en güçlü şekilde savunulmasında gerçekten unutulmaz bir liderlik sergilemiştir'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Kadıköy Ayrılık Çeşmesi İstasyonu'nda düzenlenen ''Marmaray'da ilk ray kaynağı töreni''nde yaptığı konuşmaya, dün hayatını kaybeden KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı ve Kıbrıs davasının sembol ismi Rauf Denktaş'a Allah'tan rahmet dileyerek başladı.

Erdoğan, şöyle devam etti:

''Ailesine, yakınlarına, KKTC'deki kardeşlerimize ve aziz milletimize bu acı kayıptan dolayı sabır ve başsağlığı mesajlarımı bir kez daha iletiyorum. Merhum Denktaş, Kıbrıs'ın varlık mücadelesinde, KKTC'nin kurulmasında ve Kıbrıslı kardeşlerimizin haklarının en güçlü şekilde savunulmasında gerçekten unutulmaz bir liderlik sergilemiştir. Onun yürüttüğü bu mücadele eminim ki KKTC'de aynı aşkla, aynı kararlılıkla sürdürülecektir. Kıbrıs'ta barışın, uzlaşmanın, huzur ve istikrarın sağlanabilmesi özellikle Kıbrıs Türklerinin haklarının korunması için biz de ana vatan Türkiye olarak bu davayı var gücümüzle desteklemeye, Kıbrıs Türkünün yanında olmaya devam edeceğiz.''

-Lefter'in vefatı-

Başbakan Erdoğan, Lefter Küçükandonyadis'in de dün vefat ettiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

''Yine dün kaybettiğimiz Türk futbolunun efsane ismi ve milli takımımızın, Fenerbahçe futbol takımının unutulmaz oyuncusu, adeta futbolda ordinaryüs sıfatına layık görülmüy olan Lefter'e de ülke olarak, millet olarak şükran duygularımızı ifade ediyorum.''

Erdoğan, Lefter'in ailesine, yakınlarına, Fenerbahçe camiasına başsağlığı diledi.