Amerika çağırıyor

'Amerika rüyası' gerçek oluyor. Krizdeki ABD, kurtuluşu Türk yatırımcılarda buldu. Yeni dünyada iş kurmak isteyenlere New Jersey, İndiana, Ohio eyaletlerinde bedava arsa ve fabrika verilecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Kasım 2011 Güncelleme 30 Kasım 2011, 01:10
Amerika çağırıyor

İÇİNDEKİLER

Amerika'da iş sahibi olmak artık çok kolay. Ekonomik krizdeki ülke, kapılarını Türk yatırımcılara açtı. Amerika'da iş kurmak isteyen Türk yatırımcılara ücretsiz arsa veya işyeri verilecek. Amerikan Türk Ticaret Odası (ATCOM) Başkanı Prof. Dr. İhsan Işık, ekonomik kriz nedeniyle ihracata ve yabancı yatırımcılara daha fazla önem vermeye başlayan Amerika'nın bazı eyaletlerinde, yatırım yapmak isteyen Türk girişimcilere bedava arsa ve fabrika verilmeye hazır olunduğunu söyledi. Amerika'da yaşayan Işık, New Jersey Eyaleti Valisi Chris Christie'nin kendilerine, "Eyaletimizin gücünü, sağladığı teşvikleri, iş ortamını Türkler'e anlatın. Biz Türkler'le iş yapmaya hazırız" dediğini söyledi. Dünya ülkeleri ekonomik krizle boğuşurken, Türkiye'nin en hızlı büyüyen ülkelerden biri olmasının dikkat çekici olduğunu belirten Işık, "İndiana, Ohio ve New Jersey eyaletleri, heyetler oluşturarak, Türkler'in eyaletlerinde yatırım yapması için görüşmeler yaptı. Hatta bedava arsa ve fabrika vermeye hazır olduklarını ifade ettiler. Çünkü çoğu fabrika zaten boş" dedi.

PROTOKOL İMZALANDI
Amerika'daki Türk işadamlarının bir araya gelerek 2008 yılında kurduğu ATCOM ile KOSGEB arasında bir İşbirliği Protokolü imzaladıklarını kaydeden Işık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu protokolle Amerikan ve Türk KOBİ'leri arasında ekonomik ve ticari işbirliğini geliştirerek küresel pazarda rekabet güçlerinin artırılmasına destek olmayı amaçlıyoruz."

NEREYE BAŞVURULACAK?
Amerika'ya gitmek isteyen KOBİ, üreticiler ve iş kurmak isteyenler öncelikle KOSGEB ve ATCOM ile irtibata geçecek. Buradaki yetkililer onlara yol gösterecek. ATCOM'un ABD'deki irtibat bilgileri şöyle: 532 Marlton Pike 70 West Cherry Hill, New Jersey USA Tel: (856) 433-8429 - (856) 433-8439 Web: www.atcomus.org

KİMLER GİDEBİLECEK?
KOBİ'ler ve büyük firmalar başvuruda bulunabilecek. Bir üretim yapmayı vaat eden herkese bu haktan yararlanma fırsatı verilecek. Üretim yapacak Türk işadamları ABD'de çalışma ve oturma iznine sahip olacak.

NELER KAZANILACAK?
Başvurusu kabul edilen KOBİ'ye ABD'de üretim yapması için ücretsiz fabrika ve arazi tahsis edilecek. KOBİ, burada üretim yapabilecek. Üretim için KOBİ'lere ayrıca para desteği de verilecek. KOBİ'ler ücretsiz eğitim ve dış ticaret tecrübesi için bilgilendirilecek. Bu konuda koferans ve toplantılar düzenlenecek.