ATM'deki gizli kamerayı vatandaşlar fark etti

Kütahya'da ATM cihazına yerleştirilen kamera ve kart bilgilerini kopyalamaya yarayan düzenek vatandaşın dikkati sayesinde tespit edildi.

Giriş Tarihi 29 Kasım 2011, 00:00 Güncelleme 29 Kasım 2011, 17:44
ATM’deki gizli kamerayı vatandaşlar fark etti

İÇİNDEKİLER

Abdurrahman Karaa Bulvarı üzerinde bir ATM cihazının aydınlatma ışığı üzerinde duran cismi gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. İhbar üzerine ATM'nin yanına gelerek inceleme yapan polis, para çekme makinesinin aydınlatma ışığının üzerinde takılı olan cismin gizli kamera olduğunu tespit ederek söktü.

Daha sonra kart yuvasının da bu düzenekle bağlantılı olduğunu gören ekipler kamera ve kart yuvasına takılan dolandırıcılık maksadı ile yerleştirildiği anlaşılan düzeneği İl Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından muhafaza altına alındı. Burada yapılan incelemede aydınlatma ışığındaki kamera ile müşterinin girdiği şifreye, kart yuvası üzerinde takılan düzenek yardımıyla da kartın manyetik alanını okuyarak bilgileri hafıza kartına kopyalayan bir düzenek yerleştirildiği belirlendi. Düzenek vatandaşların mağdur olmaması için etkisiz hale getirilirken polis, düzeneği yerleştirenleri yakalamak için çalışma başlattı.